Joi, 25 aprilie 2024 - 2:18:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Începe cel mai mediatizat proces din România


4 martie 2013

Astăzi începe procesul în care Cristian Cioacă este acuzat că şi-a ucis şi tranşat soţia. După aproape şase ani de la dispariţia Elodiei Ghinescu, fostul poliţist va fi adus pentru prima dată în faţa magistraţilor sub acuzaţia de omor calificat şi profanare de cadavre.

Cioacă a fost considerat principalul suspect în acest caz încă de la dispariţia Elodiei, în august 2007, dar abia acum procurorii au găsit suficiente probe încât să-l aducă în faţa instanţei.

Cristian Cioacă a fost arestat în decembrie anul trecut, după mai mult de cinci ani de anchete. Fostul poliţist, care îşi susţine în continuare nevinovăţia, susţine că Elodia trăieşte şi se ascunde într-o mânăstire.

Cristian Cioacă a susţinut, vreme de 6 ani, că Elodia Ghinescu trăieşte şi că el nu are nicio legătură cu dispariţia soţiei sale. Declaraţiile lui nu i-au convins însă pe anchetatori, care l-au considerat tot timpul principalul suspect în acest caz.

Bănuielile s-au îndreptat împotriva lui Cristian Cioacă imediat după dispariţia Elodiei, în 30 august 2007. În seara în care a dispărut avocata, fostul poliţist ar fi trebui să lucreze, dar a făcut schimb de tură cu un coleg.

În plus, anchetatorii au găsit, în locuinţa celor doi soţi,  urme de sânge. Iar din maşina fostului poliţist au ridicat un pistol pe tocul căruia erau urme de sânge aparţinând Elodiei.

Probele au fost suficiente ca să se înceapă urmărirea penală împotriva lui Cioacă. Procurorii au cerut arestarea preventivă a poliţistului braşovean, însă instanţa a decis să-l lase în libertate.

Noi probe care îl incriminau pe Cristian Cioacă au fost găsite în timp ce echipele de jandarmi căutau cadavrul Elodiei. Aceştia au descoperit într-o râpă de lângă Poiana Braşov un prosop şi un cuţit din casa avocatei.

 

Pe ambele obiecte erau urme de sânge şi fire de păr ale Elodiei Ghinescu. Fostul poliţist a negat însă în continuare că şi-ar fi ucis soţia.

Pe 20 septembrie 2007 Cristian Cioacă a fost reţinut. A picat testul la poligraf, la întrebările esenţiale. A doua zi, procurorul Marius Iacob a propus arestarea preventivă pentru 10 zile, însă judecătorul a respins propunerea.

Pe 8 octombrie, într-o râpă aflată pe drumul ce leagă Poiana Braşov de Râşnov au fost găsiţi şase saci menajeri plini cu obiecte din casa celor doi soţi. Printre acestea şi o cămaşă de poliţist pe care a fost găsit ADN-ul lui Cristian Cioacă şi sângele soţiei dispă­rute.

Fostul poliţist a fost arestat, sub acuzaţia de omor calificat şi profanare de cadavre, abia în 5 decembrie 2012, la 5 ani de la dispariţia Elodiei, după ce procurorii au adus noi probe în dosar. Cioacă a spus însă că soţia sa trăieşte şi că se ascunde într-o mânăstire.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro