Vineri, 5 martie 2021 - 3:05:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Bilanţul cutremurului din Indonezia: 22 de morţi şi 210 răniţi


3 iulie 2013

Cel puţin de 22 de persoane au murit şi alte 210 au fost rănite în urma seismului cu magnitudinea de 6,1 produs, marţi, în provincia indoneziană Aceh, potrivit unui nou bilanţ publicat miercuri de Agenţia indoneziană pentru catastrofe naturale, relatează AFP.

 

Un elicopter a fost trimis în provincia Aceh, afectată în 2004 de un cutremur şi un tsunami devastator, pentru a susţine eforturile de salvare, "în special la frontiera dintre districtele Aceh Centru şi Bener Meriah", regiunea cea mai afectată, a precizat purtătorul de cuvânt.

 

În zonă a fost trimis şi un avion pentru a evalua pagubele prin intermediul imaginilor aeriene, a adăugat el. Poliţia şi armata contribuie la operaţiunile de salvare, care se concentrează pe o moschee prăbuşită peste mai mulţi copii ce participau la un curs de lectură din Coran.

 

Şase dintre ei au murit, în timp ce alţi 14 s-ar afla în continuare sub dărâmături, potrivit echipelor de salvare.

 

Cutremurul a avut loc marţi, la ora 07.37 GMT (10.37 ora României), la o adâncime de doar zece kilometri şi la 55 de kilometri sud de oraşul Bireun, în districtul muntos Bener Meriah, pe insula Sumatra (nord-vest).

 

Regiunea a fost deja devastată în 2004 de un cutremur puternic, urmat de un tsunami, soldat cu peste 200.000 de morţi în Asia.

 

Aproximativ 300 de persoane au petrecut noaptea în aer liber, dormind pe terenuri de fotbal, de exemplu, temându-se să se întoarcă în locuinţe din cauza replicilor frecvente, a declarat Fauzi, un oficial local din cadrul agenţiei, care, ca mulţi alţi indonezieni, nu are decât un singur nume.

 

Au nevoie de hrană şi de corturi, a adăugat el pentru AFP, precizând că aproximativ 75 de persoane au fost spitalizate.

 

Indonezia este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, unde plăcile tectonice intră frecvent în coliziune, provocând cutremure sau erupţii vulcanice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(21 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 martie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro