Joi, 28 martie 2024 - 4:33:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Earth Hour 2012, în 41 de oraşe din ţară


31 martie 2012

earth-hour-20-30În acest an, 41 de oraşe din România sărbătoresc Earth Hour. Municipalităţile vor întrerupe iluminatul instituţiilor publice şi al clădirilor emblematice şi vor promova ideea stingerii luminilor şi în rândul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii, să repete acest gest simbolic în locuinţele l

Iluminatul public din Bistriţa va fi oprit sâmbătă seara, între orele 20,30 - 21,30, pentru a marca Ora Pământului, iar locuitorii oraşului sunt invitaţi să facă acelaşi lucru, având în vedere că municipiul a câştigat titlul de "Capitală Earth Hour 2012" în urma competiţiei organizate de World Wide Fund for Nature (WWF) România. În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie - Earth Hour. Programul dedicat Orei Pământului va începe sâmbătă dimineaţa, la ora 10,00, când pe pietonalul din centrul istoric se va ţine o şedinţă foto pentru realizarea unor "postere-angajament" ale celor care susţin mediul.

Bistriţa

La ora 20,00, Primăria Bistriţa va organiza un tur ciclist în zona centrală, bicicliştii urmând să poarte tricouri cu logo-ul evenimentului. Înainte ca luminile să se stingă în tot oraşul, directorul WWF România, Magor Csibi, va oferi primarului municipiului Bistriţa placheta "Capitala Earth Hour 2012".

Brăila

La Brăila, Ora Pământului va fi marcată printr-un program artistic care va cuprinde jonglerii cu foc, potrivit Primăriei Brăila, organizator al evenimentului.

Într-un comunicat de presă se arată că sâmbătă, 31 martie, între ora 20,30 - 21,30, în Piaţa Sfinţii Arhangheli, se vor stinge luminile şi se vor aprinde lumânări şi torţe, iar cei prezenţi la eveniment vor asista la un program de jonglerii cu foc.

Constanţa

La fel ca în anii anteriori, Universitatea Andrei Şaguna din Constanţa participă la Ora Pământului, sub sloganul 'STINGEŢI LUMINILE ŞI APRINDEŢI STELELE!'. Astfel, studenţii şi cadrele didactice se alătură celor peste un miliard de oameni din toată lumea care arată, simbolic, cum pot lupta împotriva poluării şi schimbărilor climatice pe care aceasta le generează. Ei vor stinge, sâmbătă, 31 martie 2012, la ora 20.30, luminile de la sediul universităţii, din Bulevardul Al.Lăpuşneanu nr. 13.

Miercurea Ciuc

Primăria Miercurea Ciuc, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Şcolar Harghita se alătură campaniei 'Ora pământului', al cărei slogan este 'Pământul suferă! Stinge lumina!'.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat că, la fel ca şi în anii precedenţi, iluminatul public va fi întrerupt între orele 20.30 şi 21.30, iar locuitorii sunt încurajaţi să nu folosească aparatura electrică şi electronică. Antal Attila a subliniat că Primăria a ales să se alăture acestei acţiuni pentru a da un semnat că fiecare dintre noi poate ajuta la păstrarea resurselor de care dispune planeta.

Iaşi

Corul de copii al Operei Naţionale Române din Iaşi va susţine, sâmbătă seara, un concert dedicat celui mai mare eveniment de mediu din istorie - 'Earth Hour/ Ora Pământului'.

Bianca Grigoriu, responsabil PR în cadrul Operei a declarat că instituţia culturală condusă de Beatrice Rancea se alătură manifestărilor organizate cu prilejul 'Earth Hour/ Ora Pământului', prin organizarea, sâmbătă, de la ora 20.30, în faţa Primăriei, a unui mini-concert în aer liber, susţinut de corul de copii 'Juniorii Operei', sub îndrumarea dirijorului Raluca Toma.

Ploieşti

Primăria municipiului Ploieşti susţine Ora Pământului, iluminatul public din oraş urmând a fi oprit, sâmbătă seară, timp de o oră, pentru a se atrage atenţia asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să conştientizeze necesitatea de a face lucruri benefice mediului înconjurător.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti remis presei, sâmbătă, de la ora 20.30, aproximativ 500 de tineri - reprezentanţi ai Consiliului Local al Tinerilor, elevi, studenţi- vor crea, în zona pietonală din faţa Palatului Administrativ, sigla Earth Hour şi cuvântul 'Ploieşti' din lumânări, acţiunea fiind realizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

Bucureşti

"Ora Pământului 2012" va fi marcată sâmbătă, între orele 20,30 - 21,30, în Bucureşti, de diferite instituţii publice, companii, dar şi de cetăţeni, prin stingerea luminilor şi decuplarea echipamentelor electronice aflate în stand-by.

Camera Deputaţilor este, şi în acest an, partener al evenimentului, patronat de Organizaţia Internaţională "World Wide Fund for Nature".

Pentru a marca această acţiune voluntară de protejare a mediului, iluminatul festiv al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, timp de o oră.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) se alătură campaniei Ora Pământului şi stinge luminile timp de o oră, sâmbătă, în clădirile Centralei MAE şi ale misiunilor diplomatice din străinătate.

Şi PNL se alătură evenimentului Earth Hour - Ora Pământului şi închide sâmbătă luminile la toate sediile sale pentru o oră.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea marchează, şi în acest an, Ora Pământului, prin stingerea tuturor luminilor, sâmbătă, timp de o oră, şi îi invită pe toţi românii să-i urmeze exemplul.

De la ora 20,30, în Parcul Drumul Taberei şi în Parcul Crângaşi cetăţenii vor putea participa la cele două concerte eveniment ce vor fi susţinute de artiştii Orchestrei Simfonice Bucureşti. Din repertoriu nu vor lipsi W. A. Mozart, J. Brahms, D. Shostakovich, J. Strauss, G. Puccini, G. Verdi şi G. Dinicu. Pe întreaga durată a evenimentului, curentul electric va fi oprit, iar concertele se vor desfăşura la lumina lumânărilor, torţelor şi lampioanelor.

Copiii vor fi încurajaţi să participe şi să susţină această campanie prin concursuri tematice unde vor primi premii din partea organizatorilor. Sâmbătă, între orele 11,00 - 13,00, atât în Parcul Crângaşi, cât şi în Parcul Drumul Taberei, se vor desfăşura diferite concursuri.

Acţiunea ''Ora Pământului'' va fi marcată şi de jandarmi. Inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Costel Gavrilă, a adresat un apel tuturor jandarmilor de a participa la eveniment prin reducerea consumului de energie electrică din locuinţele proprii, şi, implicit, a poluării, în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva încălzirii globale.

Şi JW Marriott Bucharest Grand Hotel, în parteneriat cu The Grand şi Reinvent Consulting, susţine campania ''Ora pământului'', prin stingerea luminilor exterioare, reducerea intensităţii luminilor din interior ale complexului de lux The Grand, prin informarea oaspeţilor hotelului şi a personalului din întregul complex asupra pericolelor generate de poluare, încălzire globală şi consum iresponsabil de resurse.

Douăzeci de oraşe au intrat în cursa pentru titlul Capitala Earth Hour România, o competiţie organizată de WWF- România, în contextul evenimentului Earth Hour 2012.

Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare de peste 5.200 de oraşe din 135 de ţări, a demonstrat că 1,8 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2009, aproape un miliard de oameni din peste 4.100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.

În 2011, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 1,8 miliarde de oameni, din 5.200 de oraşe, din peste 135 de ţări.

În Bucureşti vor stinge luminile, în mod simbolic Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Naţională, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Naţională, Primăria Municipiului Bucureşti, alături de zeci de sedii de companii şi instituţii


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro