Marţi, 19 martie 2024 - 1:04:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sute de protestatari, arestaţi în Franţa după o tentativă eşuată de lovitură de stat


16 iulie 2015

Sute de protestatari antiguvernamentali au fost arestaţi la Paris, după ce au încercat să convingă o unitate militară care participa la parada de Ziua Naţională a Franţei să organizeze o lovitură de stat, relatează site-ul TheLocal.fr.

Cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, marţi, poliţia a arestat aproximativ 300 de persoane care au încercat să înlăture guvernul, într-o tentativă eşuată de lovitură de stat.

Mişcarea 14 iulie s-a adunat în faţa Adunării Naţionale (Camera inferioară a Parlamentului francez) după ce a mărşăluit prin Paris.

Liderii mişcării le-au cerut celor 500 de membri să îşi "facă datoria de a se ridica" şi a crea "un nou Guvern în care toţi politicienii actuali să fie înlocuiţi".

Un purtător de cuvânt al mişcării, care susţine că este formată din cetăţeni obişnuiţi care s-au săturat de sistemul politic francez, a afirmat că gruparea plănuia să obţină sprijinul unei unităţi militare care participa la defilare pentru a înlătura de la putere Guvernul, ai cărui membri erau prezenţi în mare parte la paradă.

"Armata va avea de făcut o alegere şi sperăm că ni se va alătura. Apoi vom prelua controlul unor clădiri strategice", a declarat purtătorul de cuvânt pentru revista Les Inrocks, înainte de paradă. El a precizat că printre clădirile vizate se numără Palatul Elysee, Matignon (reşedinţa premierului), Palatul Luxembourg şi sediul Adunării Naţionale.

Armata a refuzat însă să se alăture protestatarilor, astfel că tentativa de lovitură de stat a eşuat.

Majoritatea participanţilor au fost reţinuţi de poliţie pentru miting ilegal, întrucât nu aveau autorizaţie de protest.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro