Marţi, 19 martie 2024 - 10:37:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bacău: Profesor condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită


10 februarie 2015

Un profesor de matematică din Oneşti a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bacău la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, după ce, în urmă cu trei ani, a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie în timp ce primea 350 de lei de la doi elevi. 

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pe Florin Constantin Enache, profesor de matematică la Colegiul Sportiv Oneşti, pentru că ar fi primit bani de la mai mulţi elevi cu titlul de mediaţii, în schimbul cărora le-ar fi garantat promovarea examenelor de corigenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii au menţinut pedeapsa cu executare dată în iunie 2014 de Tribunalul Bacău, însă au majorat pedeapsa complementară, de a alege sau a fi ales, de a ocupa o funcţie publică şi de a ocupa un post de profesor, de la doi la cinci ani, după executarea celor trei ani de închisoare.

În acelaşi proces, Florin Enache a primit şi o pedeapsă de şase luni de închisoare pentru fals în înscrisuri oficiale, după ce ar fi făcut modificări în catalogul unei clase, la rubrica matematică, unui elev de-al său.

Magistraţii băcăuani au dispus confiscarea banilor care ar fi fost obţinuţi de profesor de la şase elevi, în valoare totală de 1.850 de lei.

De asemenea, 42 de elevi, care au avut calitatea de martori în dosarul de corupţie, îşi vor primi banii înapoi care i-au fost oferiţi lui Florin Enache, fiind vorba despre sume cuprinse între 30 şi 990 de lei.

Faţă de sentinţa dată de Tribunalul Bacău, profesorul de matematică a scăpat de plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 21.000 de lei.

Florin Constantin Enache a fost prins în flagrant, pe 26 august 2012, de lucrători ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău în timp ce primea de la doi elevi suma de 350 de lei pentru meditaţii care, potrivit rechizitoriului procurorilor băcăuani, le-ar fi garantat acestora promovarea unor examene de corigenţă.

Profesorul din Oneşti a intrat în atenţia ofiţerilor anticorupţie în urma unei plângeri făcute la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, în care se reclama acesta îi constrângea pe elevi să facă meditaţii cu el în schimbul unor note de trecere la matematică.

În timpul organizării flagrantului, anchetatorii au ridicat mai multe sume de bani de la domiciliul lui Florin Enache, acesta primind ordonanţă de reţinere şi, ulterior, mandat de arestare preventivă.

Profesorul din Oneşti a stat în arest preventiv din august 2012, atunci când a fost prins în flagrant, şi până în iunie 2013, această perioadă urmând să i se scadă din pedeapsa de trei ani de închisoare dată de magistraţii băcăuani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro