Joi, 30 iunie 2022 - 10:30:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Paradă militară gigant sub privirea lui Kim Jong-un


9 septembrie 2013

Coreea de Nord a organizat luni o a două paradă militară gigant în interval de câteva săptămâni, defilarea fiind axată pe glorificarea Coreii de Nord şi a liderilor săi şi mai puţin pe lupta cu 'duşmanii', transmite AFP.

Zeci de mii de militari s-au aliniat în coloane în imensa piaţă Kim Ir-sen, în centrul capitalei Phenian, în faţa a sute de mii de civili care au purtat flori în culorile drapelului naţional.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost salutat prin aplauzele obişnuite şi prin strigătul 'Mansei' ('Viaţă lungă!') la sosirea pe estradă.

Cea mai recentă paradă de mari dimensiuni organizată de regimul comunist nord-coreean datează de la 27 iulie, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la sfârşitul Războiului din Coreea (1950-1953). Spre deosebire de manifestarea de la sfârşitul lunii iulie, defilarea de luni nu a implicat decât echipamentele militare grele, cum ar fi tancuri sau rachete cu rază lungă.

Această a doua paradă a fost dominată de reprezentaţii patriotice: portrete uriaşe cu liderii nord-coreeni, civili fluturând drapelul naţional şi flori. La tribună, discursurile au fost mai degrabă patriotice decât agresive.

Defilarea de luni a fost organizată pentru a celebra crearea Republicii Populare Democrate Coreene (RDPC), la 9 septembrie 1948.

După luni de tensiuni extrem de puternice în peninsulă, în cursul iernii şi al primăverii, în urma unui al treilea test nuclear realizat de Phenian, relaţiile dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud traversează o fază de calm.

Sursa: AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(59 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 iunie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro