Marţi, 21 martie 2023 - 4:08:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sorin Oprescu a părăsit arestul: Voi merge acasă şi îmi voi face insulină


29 octombrie 2015

Primarul suspendat al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a părăsit joi arestul Poliţiei, după ce instanţa a decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. El a spus că primul lucru pe care îl va face după ce va ajunge acasă va fi o injecţie cu insulină

"În primul rând, le doresc să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut. În al doilea rând, am de gând să-mi văd de sănătate. De problemele juridice or să se ocupe domnii avocaţi. Primul lucru pe care o să-l fac când ajung acasă? Sincer, îmi fac insulină", a declarat Oprescu.

El a mai spus că bucureştenii să fie convinşi că nu i-a dezamăgit şi nu o să-i dezamăgească niciodată.

După ce a ieşit din arest, Sorin Oprescu a mers la Secţia 2 de Poliţie pentru a comunica adresa unde va sta în arest la domiciliu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, ca primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este cercetat de DNA pentru luare de mită.

Instanţa i-a admis lui Sorin Oprescu o contestaţie şi a dispus înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligaţii: să nu părăsească imobilul unde locuieşte fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în faţa DNA şi a judecătorilor ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Iniţial, el a fost inculpat de DNA pentru luare de mită, după care procurorii au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi constituire de grup infracţional organizat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 martie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro