Vineri, 29 martie 2024 - 3:13:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sorin Oprescu a părăsit arestul: Voi merge acasă şi îmi voi face insulină


29 octombrie 2015

Primarul suspendat al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a părăsit joi arestul Poliţiei, după ce instanţa a decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. El a spus că primul lucru pe care îl va face după ce va ajunge acasă va fi o injecţie cu insulină

"În primul rând, le doresc să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut. În al doilea rând, am de gând să-mi văd de sănătate. De problemele juridice or să se ocupe domnii avocaţi. Primul lucru pe care o să-l fac când ajung acasă? Sincer, îmi fac insulină", a declarat Oprescu.

El a mai spus că bucureştenii să fie convinşi că nu i-a dezamăgit şi nu o să-i dezamăgească niciodată.

După ce a ieşit din arest, Sorin Oprescu a mers la Secţia 2 de Poliţie pentru a comunica adresa unde va sta în arest la domiciliu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, ca primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este cercetat de DNA pentru luare de mită.

Instanţa i-a admis lui Sorin Oprescu o contestaţie şi a dispus înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligaţii: să nu părăsească imobilul unde locuieşte fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în faţa DNA şi a judecătorilor ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Iniţial, el a fost inculpat de DNA pentru luare de mită, după care procurorii au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi constituire de grup infracţional organizat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro