Marţi, 6 decembrie 2022 - 7:32:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

MAE: Alţi 10 cetăţeni români şi un membru de familie, evacuaţi duminică din Yemen


13 aprilie 2015

Alţi 10 cetăţeni români şi un membru de familie au fost evacuaţi, duminică, din Yemen, a informat, printr-un comunicat transmis Agerpres, Ministerul Afacerilor Externe.
 
Potrivit sursei citate, este vorba despre un grup de 7 cetăţeni români, evacuaţi din Yemen către Khartoum (Sudan), cu un avion al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

"Acesta este primul zbor din ultimele 4 zile, perioadă în care toate cursele aeriene planificate de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, împreună cu Uniunea Europeană, în vederea evacuării cetăţenilor străini din Yemen, au fost anulate în absenţa autorizaţiei de survol din partea autorităţilor competente ale Republicii Yemen", precizează sursa citată.

MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi şi Khartoum, a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu cei 7 cetăţeni români, cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen (Sana'a) — Khartoum, se mai arată în comunicat. Cetăţenii români au fost asistaţi de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare la aeronavă.

De asemenea, conform sursei citate, un alt grup de 4 persoane — trei cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean yemenit — au fost evacuate în siguranţă, pe cale terestră, din Taizz către Arabia Saudită şi pe tot parcursul traseului s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi.

"Ambasada României la Riad şi Ambasada României la Khartoum îi vor prelua pe cetăţenii români şi le vor asigura asistenţa şi protecţia consulară necesară. MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune. Evacuările de astăzi au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de criză activate de către ministrul afacerilor externe şi ale celor 4 misiuni diplomatice române de la Abu Dhabi, Khartoum, Riad şi Cairo", se mai arată în comunicat.

Până în prezent au fost evacuaţi din Yemen, de la începutul crizei, 35 cetăţeni români şi 4 membri de familie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 decembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro