Joi, 20 ianuarie 2022 - 11:04:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Percheziţii la suspecţi de înşelăciune


21 octombrie 2013

În urma mai multor percheziţii efectuate în Prahova, Timiş, Satu Mare, Hunedoara, Ilfov şi Bucureşti a fost destructurată o grupare infracţională specializată în înşelăciuni cu autoturisme de lux închiriate din străinătate.

Zece percheziţii domiciliare au fost făcute, astăzi, de către  poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti. Percheziţiile au avut loc pe teritoriul judeţelor  Prahova, Timiş, Satu Mare, Hunedoara, Ilfov şi a municipiului Bucureşti.

Acţiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii, toate în formă continuată, în cauză fiind începută urmărirea penală pentru 26 de suspecţi.

În fapt, unul dintre suspecţi este bănuit că, în perioada  2008  - 2011, ar fi iniţiat şi coordonat o grupare infracţională organizată specializată în săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului la care au aderat şi ceilalţi suspecţi. De asemenea, o parte din membrii grupului infracţional organizat sunt suspectaţi că ar fi încheiat convenţii de închiriere a unor autoturisme în străinătate cu societăţi de închirieri autoturisme, preponderent din Italia, Spania şi Germania. Scopul era de a intra în posesia ilicită a autoturismelor, de a obţine documentele originale şi cheile acestora.

 Autoturismele erau apoi introduse în ţară şi preluate de alţi membri ai grupului infracţional organizat, urmând a fi valorificate într-un timp scurt şi la preţuri cu mult sub preţul pieţei.

Din investigaţii a reieşit că, următoarea etapă infracţională consta în încredinţarea acestor autoturisme celorlalţi membri ai reţelei pentru a efectua demersurile preliminare înmatriculării. După înmatriculare, care se efectua în baza unor acte întocmite în fals de membri ai reţelei şi în baza documentelor reale înmânate de victime (în momentul încheierii convenţiilor de închiriere), autoturismele erau vândute succesiv. Iniţial între membrii grupării şi ulterior unor persoane care domiciliază în România induse în eroare cu privire la provenienţa ilicită a bunului cumpărat.

Prejudiciul estimat până în prezent este de peste 750.000 de euro. O parte din autoturisme au fost recuperate şi restituite proprietarilor. În cauză urmează să fie instituite măsuri asiguratorii asupra mai multor bunuri.

Peste 30 de persoane vor fi conduse la sediul DIICOT pentru audieri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(66 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro