Marţi, 4 octombrie 2022 - 12:12:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Zi de doliu naţional, în memoria românilor pieriţi în cutremurul din Italia


1 septembrie 2016

Guvernul a declarat 2 septembrie ca zi de doliu naţional pentru românii decedaţi în urma devastatorului cutremur din Italia, relatează Agerpres.

Anunţul a fost făcut miercuri de purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria şi a fost prefigurat de o serie de declaraţii ale premierului Cioloş care, aflat marţi în Italia, anunţase că va propune o zi de doliu naţional pentru românii decedaţi în cutremurul din Italia.

În urma decretării doliului naţional, în ziua de 2 septembrie toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă.

Drapelul României în bernă se mai arborează la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele de trecere a frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc. Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă, relatează Mediafax.

Reamintim că 11 compatrioţi de-ai noştri şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului ce a răvăşit Italia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 3 octombrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro