Vineri, 24 mai 2024 - 1:52:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Secretarul general al ONU face apel la încetarea focului în Yemen


17 aprilie 2015

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a lansat joi un apel la încetarea imediată a focului în Yemen, relatează AFP.

Yemenul ''este în flăcări'', a declarat Ban Ki-moon în cadrul unui dineu la National Press Club din Washington, cu ocazia unei reuniuni a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale (BM). ''Fac un apel de încetare a focului imediat în Yemen de către toate părţile aflate în conflict'', a adăugat el.

Potrivit declaraţiilor lui Ban Ki-moon, a sosit momentul ''să fie susţinută ideea referitoare la instaurarea de coridoare care să permită trecerea ajutoarelor ce salvează vieţi şi de a trece la o pace adevărată''.

''Procesul diplomatic de pace susţinut de Naţiunile Unite este cel mai bun mijloc pentru a ieşi din acest război, ce durează de mult timp şi care are consecinţe terifiante pentru stabilitatea regională'', a declarat secretarul general al ONU, precizând că încearcă să găsească un nou mediator care să fie trimis imediat în regiune.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro