Miercuri, 27 septembrie 2023 - 6:05:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Explozie la gazoductul Iaşi-Ungheni


27 iulie 2014

O explozie s-a produs în sâmbătă seară la gazoductul Iaşi-Ungheni, în apropiere de satul Zagarancea, anunţă Publika TV.

Deflagraţia s-a produs în timpul testării ţevilor, după ce a fost sporită presiunea gazelor pompate în conducte. În urma exploziei nu au fost înregistrate victime, anunţă Publika TV.

Oamenii din localitate susţin că au văzut o flacără, iar la faţa locului s-a deplasat o echipă de pompieri, dar intervenţia lor nu a fost necesară.

O comisie formată din specialişti ai întreprinderii Ungheni-Gaz verifică starea conductei şi investighează cauzele exploziei.

Lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni au fost finalizate, inclusiv subtraversarea râului Prut, iar în prezent se efectuau lucrări de testare tehnică a sistemelor de operare şi a ţevilor.

Primele transporturi comerciale de gaz metan între cele două ţări vor putea fi realizate începând cu 27 august. gazoductul în lungime de 43,2 kilometri, dintre care 11 kilometri pe teritoriul Republicii Moldova, a costat 26,5 milioane de euro. Din această sumă, 18,2 milioane de euro costă conducta de pe teritoriul României şi 8,3 milioane de euro - cea de pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv subtraversarea râului Prut (2 milioane de euro). 7 milioane de euro reprezintă contribuţia financiară a Uniunii Europene, iar restul finanţării este suportat de Guvernul României, în contul unui grant de 100 de milioane de euro destinat Republicii Moldova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 septembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro