Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:57:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Miting de amploare la Budapesta


3 ianuarie 2012

budapestaPotrivit observatorilor, 70.000 de persoane au manifestat luni seara la Budapesta împotriva premierului conservator Viktor Orban, la apelul partidelor de stânga şi ecologiste, precum şi a societăţii civile.

Chiar în momentul în care Viktor Orban şi susţinătorii lui celebrau noua Constituţie la Opera din Budapesta, manifestanţii se adunaseră în apropiere cu slogane ca 'Va exista din nou o republică', aluzie directă la dispariţia - în noua Constituţie - a denumirii 'Republica Ungaria', înlocuită prin 'Ungaria'.

Manifestanţii au scandat sloganuri împotriva lui Viktor Orban, agitând pancarte cu inscripţii ca 'Destul !', 'Dictatura Orban', 'Orbanistan'. 'Victor Orvan şi servitorii lui au făcut ca Ungaria să ajungă dintr-o ţară promiţătoare în locul cel mai sumbru al Europei', a comentat înainte de începerea manifestaţiei deputatul socialist Tibor Szanyi.

Viktor Orban este acuzat de opoziţie că a limitat puterile Curţii constituţionale, că ameninţă pluralismul presei şi că pune capăt independenţei justiţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro