Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:21:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Serghei Gribenco, interlopul care a şocat România, pus în libertate


24 ianuarie 2013

Decizie controversată a instanţei - unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din România a fost eliberat. Serghei Gribenco, suspect în cazul dublului asasinat la o casă de schimb din Braşov, a ieşit din închisoare

Serghei Gribenco a fost încarcerat din 2009 într-un alt dosar de furt şi înşelăciune. Serghei Gribenco, suspect alături de Serghei Gorbunov în cazul dublului asasinat de la Braşov, a fost eliberat.

Gribenco a fost pus în libertate deşi a fost cercetat pentru un jaf armat produs în ianuarie la Braşov, în care au fost ucise două persoane şi una a fost grav rănită. Procurorii nu au putut face o legătură concretă între el şi jaf.

El a fost dat în urmărire generală din 2005 pentru furt şi înşelăciune. Gribenco a cerut contopirea pedepselor pentru infracţiunile de care este acuzat iar acesta a fost eliberat condiţionat după ce cererea sa a fost admisă de Judecătorii de la Tribunalul Braşov. Gribenco a stat 3 ani în închisoare.

Pe 29 ianuarie 2009, doi oameni au fost ucişi, iar un al treilea a fost rănit grav într-un atac armat la o casă de schimb valutar din Braşov. Jaful s-a produs în timp ce doi angajaţi ai casei de schimb tocmai urcau în maşină pentru a duce la bancă încasările din ziua respectivă. Asupra celor doi au fost trase focuri de armă, iar agresorul a împuşcat mortal şi un trecător care a încercat să sară în apărarea angajaţilor de la casa de schimb valutar.

La o zi după jaf, anchetatorii au făcut public un portret robot al suspectului, iar pe 31 ianuarie au anunţat că au prins deja doi suspecţi, Serghei Gribenco şi Serghei Gorbunov. Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat în luna noiembrie 2011 la 16 ani de detenţie de către Curtea de Apel Alba Iulia, pentru o altă tâlhărie comisă la Deva asupra patronului unei case de schimb valutar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro