Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:10:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câte persoane au fost rănite în protestele de la Parlamentul moldovean


21 ianuarie 2016

Zece persoane au fost rănite şi au primit îngrijiri medicale la Chişinău, după ce zeci de protestatari au pătruns miercuri cu forţa, pentru scurt timp, în Parlamentul moldovean şi au cerut alegeri anticipate, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

Protestatari au luat cu asalt intrarea principală a Legislativului, după ce parlamentarii au dat votul de încredere unui Guvern proeuropean.

Ei au fost opriţi să intre mai departe în Parlament de către forţele antirevoltă ale poliţiei.

Şapte poliţişti şi trei persoane au primit îngrijiri pentru răni la nivelul capului, inclusiv fostul şef de stat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, şi liderul platformei Dreptate şi Adevăr (DA) Chiril Motpan.

Motpan, un fost purtător de cuvânt al Ministerului moldovean de Interne, a fost rănit la nivelul capului după ce le-a cerut protestatarilor să părăsească sediul Legislativului.

Noul Cabinet aprobat de Parlament miercuri este condus de către Pavel Filip, un vicepreşedinte al Partidului Democrat, aflat la putere.

Republica Moldova se confruntă cu o gravă criză politică, după ce Guvernul condus de către Valeriu Streleţ a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, în octombrie 2015, în toiul unui scandal privind "dispariţia" unei sume considerabile din trei bănci. Două încercări, anterioare, de a numi un premier au eşuat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro