Joi, 2 februarie 2023 - 11:00:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


DNA a reţinut întreaga conducere a unei filiale Romgaz


28 ianuarie 2016

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27.01.2016, a inculpaţilor:

AVRAM PANTELIMON, directorul Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, 
ŞTEFAN IOAN, directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, 
MINCAN EMIL VALENTIN, şeful Secţiei de Producţie din cadrul SNGN Romgaz – Sucursala Târgu Mureş, 
OLARU IOAN TIBERIU, şeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz,

cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În primăvara anului 2014, inculpatul Avram Pantelimon împreună cu inculpaţii Mincan Emil Valentin, Ştefan Ioan şi Olaru Ioan Tiberiu, invocând existenţa unor presupuse defecte şi emanaţii de gaze, au hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducţiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte şi Primăria Târgu Mureş, în condiţiile construirii unui cartier de locuinţe pe raza oraşului, să fie realizată din bugetul propriu al societăţii naţionale.

Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpaţi, a normelor legale privind disciplina financiară şi în construcţii, a legislaţiei specifice din domeniul gazelor naturale şi mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică.
Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureş s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăţi în sumă de 146.637 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

La data de 28 ianuarie 2016, inculpaţii Olaru Ioan Tiberiu, Ştefan Ioan, Mincan Emil Valentin şi Avram Pantelimon urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 2 februarie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro