Joi, 28 martie 2024 - 5:13:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, condamnaţi la închisoare cu executare pentru mituirea unei judecătoare


25 noiembrie 2016

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat joi de Curtea de Apel Bucureşti la 7 ani şi 4 luni închisoare, iar fratele său Victor Becali la 5 ani şi 8 luni închisoare, în dosarul în care sunt acuzaţi că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu.

În acelaşi dosar, Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost condamnat la 7 ani şi 10 luni închisoare, iar Geanina Terceanu a primit 5 ani şi 6 luni.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 195.000 euro de la Geanina Terceanu, banii reprezentând mita primită de aceasta.

În plus, avocatul George-Antonie Iorgovan a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare şi efectuarea a 60 de zile muncă în folosul comunităţii, iar avocatul Daniel-Costel Petre a primit un an cu executare, ambii fiind acuzaţi de mărturie mincinoasă.

Potrivit deciziei CAB, Ioan şi Victor Becali au primit câte 3 ani închisoare pentru dare de mită, pedepse contopite cu cele din dosarul transferurilor, iar în final ei vor avea de executat 7 ani şi 4 luni, respectiv 5 ani şi 8 luni închisoare. În cazul lui Ioan Becali, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus şi anularea deciziei prin care a fost eliberat condiţionat.

De asemenea, Cristian Borcea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni pentru dare de mită, pedeapsă contopită cu cea din dosarul transferurilor, rezultând 7 ani şi 10 luni.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi conducători din fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii, în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ('fapta nu există').

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 — mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către inculpaţii Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro)", susţin procurorii.

Ulterior, în martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe cei implicaţi în dosarul transferurilor, desfiinţând astfel soluţia de achitare dată de judecătoarea Terceanu. În prezent, doar Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro