Joi, 25 aprilie 2024 - 12:38:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită de un sobor de preoţi


2 februarie 2013

Sărbătoare la peste 2.000 de metri altitudine. Singura biserică de gheaţă din Europa de Sud-Est, de la Bâlea Lac, a fost sfinţită oficial de un sobor de preoţi. La slujbă au luat parte şi turişti, mulţi dintre ei sosiţi special pentru acest eveniment.

Lăcaşul de cult construit din cuburi de gheaţă şi-a deschis oficial porţile. Evenimentul a fost marcat de o slujbă de sfinţire, la care au luat parte reprezentanţii mai multor biserici.

„Mi se pare ceva absolut normal şi mi-aş dori ca ceea ce funcţionează aici în micro cosmos. Vedeţi ne întâlnim şi putem să stăm la aceeiaşi masă şi ne înţelegem şi înainte şi după slujbă. Este un loc foarte frumos şi iarna şi vara. Vin cu drag aici. Poti să vezi muntele, lacul, dar şi vânzoleala vara, dar poţi să te şi reculegi”, spune preotul evanghelic Michael Reger.

Amenajarea bisericii de gheaţă a durat aproximativ două săptămâni. Lăcaşul religios reproduce, la scară mai mică, o biserică evanghelică din satul Mălâncrav, din judeţul Sibiu.

„Biserica de gheaţă uneşte credincioşii în vârf de munte şi ne bucurăm cu toţii că astăzi, un sobor de preoţi a sfinţit acest deosebit lăcaş de cult”, spune managerul proiectului, Arnold Klingeis.

Solicitările pentru organizarea de evenimente în biserica de gheaţă au apărut deja. În acest weekend au loc aici o cununie religioasă şi un botez. Turiştii care vor să viziteze biserica, hotelul şi igluurile de gheaţă plătesc o taxă de 8 lei pentru intrare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro