Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 10:38:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bacul profesional provoacă dispute politice


11 octombrie 2012

Bacalaureatul profesional provoacă dispute între politicieni, băgându-i în ceaţă pe elevi, mai ales pe cei aflaţi acum în clasa a XII-a, care la anul vor avea de susţinut examenul de bacalaureat.

Bacalaureatul profesional a fost propus în cadrul unui act legislativ care să aducă modificări Legii învăţământului nr. 84 din 1995. Trimis spre promulgare la Palatul Cotroceni, actul normativ a fost respins de preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a argumentat că o lege a învăţământului nu poate fi modificată în timpul anului şcolar. "Introducerea noului tip de bacalaureat profesional va duce la demonetizarea conceptului de bacalaureat, atât în plan intern, cât şi extern, deoarece va fi o diplomă care poate fi obţinută extrem de uşor şi cu o relevanţă scăzută".

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că bacalaureatul profesional le oferă absolvenţilor de liceu şansa de-a intra mai uşor pe piaţa muncii. Aceasta pare a fi soluţia după ultimii doi ani de dezastru pentru absolvenţii de liceu, 150.000 dintre ei picând testul şi îngroşând astfel rândurile şomerilor.

Bacalaureatul profesional ar trebui să aibă probe specifice profilului studiat de elevi în şcoala profesională, dar şi probe comune cu examenul naţional.

Noutatea este însă că bacalaureatul profesional nu-ţi mai dă dreptul să intri la facultate, decât în cazul susţinerii unor examene de diferenţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro