Marţi, 4 octombrie 2022 - 2:26:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Wikipedia intră în grevă


17 ianuarie 2012

wikipedia-logo-jpgVersiunea în limba engleză a enciclopediei virtuale Wikipedia nu va mai putea fi accesată, miercuri, timp de 24 de ore, în semn de protest faţă de proiectul de lege împotriva pirateriei pe internet „Stop Online Piracy Act” (SOPA) pe care-l dezbate Congresul SUA.


Comunitatea Wikipedia a optat pentru a opri accesul la versiunea în engleză a Wikipedia timp de 24 de ore, în semn de protest faţă de propunerile legislative din Statele Unite, a semnalat pe site-ul său Fundaţia Wikimedia. Proiectul de lege SOPA şi versiunea sa din Senat vor dăuna Internetului liber şi deschis şi vor oferi noi intrumente pentru cenzurarea de site-uri internaţionale în SUA, a adăugat Fundaţia.
Wikipedia face parte din platforma Netcoalition.com, în care s-au unit Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Amazon, Mozilla, AOL, eBay, PayPal, IAC, LinkedIn, OpenDNS şi Zynga în încercarea de a paraliza iniţiativa legislativă.
Google şi Facebook au lăsat deschisă posibilitatea de a-şi înceta serviciile.
Proiectul „Stop Online Piracy Act” ar permite Departamentului de Justiţie american să urmărească şi să deconecteze orice particular sau întreprindere care ar putea fi acuzată de utilizarea de material protejat de drepturi de autor în SUA şi în afara ţării.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 3 octombrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro