Joi, 25 aprilie 2024 - 12:28:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autoritatea Electorală Permanentă a predat DNA dosarul "Diaspora"


9 decembrie 2014

Mai multe documente referitoare la organizarea alegerilor în Diaspora, corespondenţa din interiorul Autorităţii Electorale Permanente, precum şi cea dintre instituţiile implicate în scrutin, dar şi procesele-verbale aferente şedinţelor de lucru au fost transmise luni de AEP procurorilor anticorupţie. Până în acest moment, nicio persoană din cadrul AEP nu a fost chemată la audieri.

Dosarul “Diaspora”, deschis de Parchetul ÎCCJ prin conexarea a şase pângeri referitoare la nereguli în organizarea votului la secţiile din străinătate, a fost preluat în data de 4 decembrie de către procurorii DNA. Sesizările se referă la presupuse fapte de abuz în serviciu în materie electorală, neglijenţă în serviciu şi împiedicarea exercitării dreptului de a alege.

Conform estimărilor asociaţiilor românilor din străinătate, între 70.000 şi 100.000 de persoane nu şi-au putut exercita dreptul de vot din cauza modului de organizare a scrutinului. Neregulie înregistrate în cele două tururi pentru alegerea preşedintelui României au dus la demisiile miniştrilor Afacerilor Externe Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu. Procurorii DNA verifică dacă împiedicarea votului are la bază o decizie politică sau este strict rodul incompetenţei.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro