Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:31:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Băsescu: Sunt mai puternic ca oricând după acest vot


31 iulie 2012


traianPreşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică noaptea, că el se consideră "mai puternic ca oricând" după votul de la referendum, chiar dacă premierul Victor Ponta a spus că nu poate fi legitim ca şef al statului după ce "opt milioane" de cetăţeni au votat împotriva lui.

"Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricând după acest vot. Domnul Ponta uita că atunci când am fost ales preşedinte al României în decembrie 2009 împotriva mea erau 5,2 milioane de voturi. După trei ani de criză, pot accepta un milion în plus", a spus Băsescu, în conferinţă de presă de la sediul sau de campanie, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor străini.

"Un preşedinte ales cu cinci milioane de voturi, dar împotriva căruia au fost înregistrate acum peste opt milioane de voturi împotriva ar trebui să reflecteze mai serios la acest rezultat şi să decidă în ce măsură mai este legitim să reprezinte România", a declarat premierul Victor Ponta.

"Orice om politic care spune că poate ignora votul a în jur de nouă milioane de romani este rupt de realitate", a spus Ponta.

El a precizat că va respecta rezultatul care va fi validat la referendum şi a felicitat milioanele de romani care s-au prezentat la vot şi au dovedit astfel că în România este democraţie, catalogând drept "victorie" faptul că în jur de nouă milioane de persoane au votat.

În opinia premierului, votul la referendum conferă o nouă legitimitate Guvernului USL.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro