Duminică, 26 iunie 2022 - 4:32:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Senatorii şi deputaţii amână din nou modificarea statutului lor


1 aprilie 2015

Modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor mai are de aşteptat. Aleşii nu intră miercuri în dezbaterea plenului Parlamentului deoarece nu are un raport de la comisia de specialitate. Ludovic Orban a declarat că până va fi schimbat statutul, ridicarea imunităţilor se vor "judeca" după Constituţie. "Birourile Permanente au decis să sesizeze Comisia pentru statut pentru aceste proiecte de modificare a statutului deputaţilor şi senatorilor. Am sesizat comisia şi modificările la statut se vor dezbate la prima şedinţă a comisiei şi apoi în plen, la prima şedinţă după elaborarea raportului", a spus Orban.

Întrebat cum se va judeca o speţă a procurorilor până la modificarea statutului, Orban a răspuns: "Conform textului constituţional articolul 176 aliniatul 2, care spune că hotărârile Parlamentului se adoptă cu majoritatea deputaţilor, respectiv, senatorilor". El a mai spus că liberalii au sesizat Curtea Constituţională în urma votului la Dan Şova.

Senatul a respins, săptămâna trecută, solicitarea Parchetului de arestare preventivă a senatorului PSD Dan Şova, luând în considerare prevederile Statutului deputatului şi senatorului, care precizează ca o astfel de hotărâre va fi adoptată cu votul majorităţii senatorilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(237 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 iunie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro