Joi, 23 septembrie 2021 - 9:15:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Biroul Electoral Central a respins înregistrarea USD


4 martie 2014

Biroul Electoral Central (BEC) a respins luni înregistrarea alianţei electorale Uniunea Social Democrată (USD). Motivul respingerii ar fi, conform vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Marian Muhuleţ, membru în BEC, faptul că sub numele USD a fost folosit la alegerile din 1996 de o altă formaţiune politică care a candidat pentru Parlament.

În consecinţă, BEC a respins, luni, înregistrarea pentru alegerile europarlamentare a alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC. Decizia BEC nu este definitivă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să se pronunţe.

Prealabil deciziei BEC, PDL depusese o contestaţie la adresa denumirii USD, contestaţie la care s-a raliat şi PNL. Liberalii lui Crin Antonescu au reclamat că numele USD este prea apropiat de numele USL-ului şi această similaritate de denumirea ar putea înşela electoratul şi ar prejudicia interesele PNL-ului, putând apărea confuzii între acronimele USD şi USL

Premierul Victor Ponta a declarat că va schimba numele alianţei, însă a ironizat raţionamentul PNL, arătând că, din moment ce USL e dizolvată, nu va participa la europarlamentare şi astfel electoratul n-ar avea cu cine să confunde USD.

"O să schimbăm (numele -n.r.), dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD este asemănător cu cine? O să studiem şi o să ne conformăm deciziei", a declarat Ponta la Antena 3, înainte să se clarifice motivele refuzului BEC.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că situaţia va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Reamintim faptul că denumirea USD nu s-a dovedit a fi de bun augur pentru alianţa PSD-PC-PUNR. Imediat după ce Ponta a făcut anunţul înfiinţării USD, în presă a apărut vestea că numele aparţinea, de drept, lui Ion Cioabă Mihuţescu, văr al regelui Cioabă şi milionar din afaceri cu fier vechi care înregistrase în 2011 denumirea la OSIM. PSD a lămurit situaţia, arătând că pe 5 februarie a concesionat denumirea de la Mihuţescu Cioabă, care deţine şi calitatea de deputat PSD.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(135 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 septembrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro