Marţi, 23 iulie 2024 - 6:21:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pariul lui Ponta cu autostrada Comarnic-Braşov


14 mai 2013

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia ca în cazul în care, în 2016, nu va fi gata porţiunea dintre Comarnic Braşov să nu mai candideze la nicio funcţie, Victor Ponta a declarat la Realitatea TV: ''Normal că mi-o menţin şi întrebaţi-l pe Dan Şova de câte ori pe zi discut cu el despre această autostradă, aducându-i aminte că mi-am asumat o mare responsabilitate".

 

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că îşi menţine declaraţia potrivit căreia nu va mai candida la nicio funcţie, dacă, în 2016, nu va fi finalizat tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi că, atât el cât şi ministrul delegat pentru infrastructură, Dan Şova, vor să demonstreze că se pot face autostrăzi în România.

În context, premierul a atras atenţia asupra faptului că nu este importantă funcţia la care el ar putea candida, ci necesitatea de a avea infrastructură în România. "Eu vreau să vă spun un lucru: cred că miza nu este până la urmă la ce mai candidez eu în 2016. Miza este de a demonstra că în România putem face 50 de kilometri de autostradă, într-adevăr în zona cea mai circulată din România, pentru că toată lumea vorbeşte despre autostrăzi şi nimeni nu a reuşit să le facă. Dacă noi reuşim - şi aici Dan Şova are un rol esenţial şi presiunea din partea mea şi negocierile interminabile -, dacă reuşim acest lucru, cred că va fi bine pentru România, că, până la urmă, unde candidez sau nu mai candidez eu în 2016 e chiar secundar faţă de necesitatea de a avea infrastructură în România. Însă, toată lumea ne-a spus - şi întrebaţi-l şi pe Dan Şova - cum nu se pot face autostrăzi, or, eu şi cu el - acum, uite, suntem doi care vrem să demonstrăm că se pot face - şi e un pariu uriaş, extrem de uriaş", a adăugat primul ministru.

Pe 19 februarie, tot la Realitatea TV, Victor Ponta a declarat că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2016 dacă până la acea dată autostrada Comarnic-Braşov nu va fi terminată. "Pe 28 februarie, se anunţă precalificarea pentru - nu e Comarnic-Braşov, probabil că va fi Bucureşti-Braşov. Dacă nu e gata până în 2016 nu mai candidez. Am un fix cu Comarnic-Braşov şi cu Piteşti-Craiova", a spus, atunci, Ponta.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro