Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:37:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a atacat OUG la Curtea Constituţională


4 februarie 2017

Avocatul Poporului, Victor Ciorba, a anunţat că a decis să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă care modifică Codurile Penale, adoptată de Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Ciorbea a spus că invocarea caracterului de urgenţă legată de aplicarea unei directive europene nu se justifică, în condiţiile în care respectiva directivă trebuie să intre în vigoare în aprilie 2018 şi ar fi fost timp suficient pentru dezbaterea sa în Parlament.

Avocatul Poporului a mai adăugat că „a limita abuzul în serviciu numai la încălcări aduse legii, ordonanţelor şi OUG şi a nu ne referi la celelalte acte normative înseamnă a scoate de sub incidenţa legii penale activitatea aproape întregii administraţii din România

Victor Ciorba şi-a cerut scuze pentru faptul că miercuri dimineaţă a declarat că nu poate ataca OUG şi i-a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis pentru faptul că l-a informat despre existenţa unui precedent în acest sens.

Iniţial, Victor Ciorbea a declarat că nu are temei legal pentru a ataca ordonanţa de urgenţă, spunând că actul legislativ nu a intrat în vigoare. Klaus Iohannis i-a arătat că există un precedent din 2013.

Pe 9 octombrie 2013, Avocatul Poporului a atacat OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, în condiţiile în care aceasta intră în vigoare pe 25 octombrie. Atunci, CCR a admis excepţia de neconsituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, iar ordonanţa a fost abrogată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro