Duminică, 23 iunie 2024 - 5:59:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gâlceavă politică pe cardul de sănătate


15 iulie 2013

Guvernul a anunţat că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie, vizat fiind fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), medicul Lucian Duţă, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în ceea ce priveşte întârzierea introducerii acestui card.

De asemenea, inspectorii au menţionat că există o pagubă în valoare de 1,2 milioane de euro adusă la bugetul Imprimeriei Naţionale, responsabilă de elaborarea şi tipărirea celor peste 18 milioane de carduri, se arată în raportul redactat în urmă cu o lună.

Printre problemele identificate de Corpul de Control al premierului Victor Ponta se numără şi faptul că Duţă nu ar fi încheiat cu Imprimeria Naţională contractul pentru producerea cardului şi astfel ar fi întârziat punerea în aplicare a eliberării cardului de sănătate, potrivit memorandumului încheiat cu Banca Mondială.

Totodată, inspectorii mai arată că Duţă ar fi propus acordarea către Poşta Română, prin negociere fără publicarea unui anunţ de participare, a contractului de curierat, fără ca Poşta să aibă exclusivitate pentru prestarea acestor servicii.

Fostul preşedinte CNAS a declarat că în perioada mandatului său Casa „nu a făcut niciun contract şi nu a făcut nicio plată” către Imprimeria Naţională sau către Poşta Română.

Ministerul Sănătăţii a dat, duminică, un comunicat comun cu CNAS, explicând că „persoanele care vor fi găsite vinovate de întârzieri şi nereguli în procedura de introducere a cardului naţional de sănătate, constatate de Corpul de control al primului ministru, trebuie să răspundă în faţa justiţiei”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro