Vineri, 29 martie 2024 - 10:50:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Site-ul care te învaţă să scrii ca Maria Grapini


26 iulie 2015

Zilele acestea a apărut pe internet „Grapinizer”, un site care îţi modifică textul, pune virgule în plus şi greşeli gramaticale sau elimină spaţii după semnele de punctuaţie.

„Grapinizer. Un proiect european. Învăţăm să scrim împreună. Singura unealtă care îţi grapinizează textele”, se arată în prezentarea site-ului. Proiectul online face referire la europarlamentarul Maria Grapini, care a fost taxat de multe ori pentru greşelile de scriere de pe contul său de Facebook. Aceasta s-a scuzat spunând că scrie de multe ori după activitatea din Parlamentul European şi este foarte obosită.

„Staţi liniştiţi, că am fost olimpică la Limba Română. Problema mea este următoarea: eu scriu noaptea, în avion sau în maşină. Cei care nu sunt convinşi pot să facă oricând cu mine test de gramatică. Eu am fost un copil bun la învăţătură de la clasa I până la facultate. (…) Eu niciodată n-am analizat gramatical un text pus pe Facebook. Facebook-ul a fost inventat pentru altceva, pentru o relaţionare, dacă vreţi. Problema mea este de ceea ce scriu acolo ca şi conţinut ”, a declarat Maria Grapini într-un interviu.

După ce zilele trecute le-a urat prietenilor de pe Facebook o „duminecă relaxantă” şi a spus că florile „înfrumuseţesc” casa, europarlamentarul a primit un mail de la o tânără aboslventă de Jurnalism.

„Sunt foarte pasionată de scris şi aş dori să mă ofer voluntar pentru a mă ocupa de textele postate pe contul dumneavoastră de Facebook. Aşa, presa nu o să mai facă glume pe seama lucrurilor scrise pe contul dumneavoastră”, i-a transmis tânăra, Mariei Grapini.

Însă europarlamentarul a refuzat-o: „Vă mulţumesc mult pentru ofertă. Cred că puteţi să vă dedicaţi timpul pentru o activitate utilă dvs. Eu sunt om politic şi, indiferent ce aş posta, o parte a presei ar găsi ce comenta. Îmi asum. Mult succes în carieră”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro