Vineri, 29 martie 2024 - 12:59:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Silaghi şi-a retras candidatura pentru Transporturi


20 august 2013

Liberalul Ovidiu Silaghi cel care ar fi trebuit să preia portofoliul transporturilor este urmărit penal. Şeful direcţiei anticorupţie Codruţa Kovesi a cerut procurorului general al României să sesizeze Camera Deputaţilor, pentru a primi acceptul de începere a urmăririi penale a deputatului Silaghi. Liberalul este acuzat  de trafic de influentă în formă continuată, în perioada în care a fost ministrul Transporturilor. Acesta ar fi pretins 200.000 de euro de la Nelu Iordache, patronul Romstrade, pentru a interveni în cazul unor contracte.
Conform DNA: "Din referatul întocmit de procurori a rezultat că există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil. Totodată, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte."
Deşi Silaghi îşi susţine nevinovăţia, şi-a retras candidatura pentru postul de ministru, urmând ca PNL să facă o nouă propunere. Anunţul a fost făcut de către premierul Victor Ponta.
Sursele din PNL vehiculează că printre preferaţii la un portofoliu de ministru al Transporturilor se numără secretarul general al PNL, Eduard Hellvig. Acesta a fost iniţial ministrul Dezvoltării, dar a fost declarat incompatibil de către ANI.
Premierul Ponta a spus că se simte vinovat "pentru toţi oamenii pe care îi propune", deoarece se descoperă ulterior că "sunt vinovaţi de ceva".
Premierul Victor Ponta l-a propus pe Silaghi drept succesorul lui Relu Fenechiu,la ministerul Transporturilor. Imediat, preşedintele Traian Băsescu a declarat că va da un răspuns definitiv pe data de 23 august, după ce a discutat cu preşedintele PNL Crin Antonescu.
Ovidiu Silaghi susţine că este nevinovat şi că nu a primit mită de la Nelu Iordache.  "Pentru a nu prelungi situaţia de interimat la acest minister şi pentru a nu aduce prejudicii de imagine Partidului Naţional Liberal şi Guvernului României, îmi voi retrage candidatura la Ministerul Transporturilor şi voi cere PNL să facă o nouă nominalizare. Sunt convins ca in timp se va dovedi faptul că sunt întru totul nevinovat şi că aceasta a fost o manevră politică a lui Traian Băsescu.", a precizat Silaghi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro