Duminică, 9 august 2020 - 12:02:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Declaraţie jignitoare la adresa românilor din diaspora


11 iunie 2015

După o discuţie cu Victor Ponta, Ioan Rus şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat miercuri seară, la Digi24, că românii din diaspora lucrează pe 1.500 de euro, copiii de acasă se fac „golani, iar nevestele curve”.

„România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betonişti, zidari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrazi etc. prin Europa.

Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Moderatorul emisiunii, jurnalistul Cosmin Prelipceanu a reacţionat imediat afirmând despre declaraţia lui Rus că este „o generalizare artistică, să spun aşa, o licenţă”. Ioan Rus a răspuns: „Da, absolut, o licenţă”.

Opoziţia îi cere lui Ioan Rus să demisioneze din Guvern, în urma acestei declaraţii.

„Fără discuţii, Ioan Rus trebuie să demisioneze urgent din funcţia publică pe o deţine şi să îşi ceară scuze publice pentru afirmaţia stupefiantă pe care a făcut-o. Incapabil să îşi vadă de treabă şi să construiască autostrăzi, încearcă să îşi ascundă incompetenţa şi îi jigneşte pe românii din Diaspora. Românii care pleacă în străinătate pentru a munci fac acest lucru pentru că guvernul Ponta şi implicit ministrul Ioan Rus nu sunt în stare să le ofere condiţiile necesare pentru un trai decent care să le permită să îşi întreţină familia.

Aberaţiile pe care întregul guvern Ponta le-a făcut şi spus despre românii din Diaspora vor fi aspru sancţionate de electorat, iar parlamentarii, indiferent de formaţiune, au datoria să voteze moţiunea de cenzură a PNL de vineri. Tema, aşa cum ştiţi, este cea a votului prin corespondenţă pentru românii care trăiesc şi muncesc în străinătate, un minim semn de respect pe care trebuie să îl arătăm pentru aceştia”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raeţchi.

Astăzi, în jurul orei 14:00, ministrul a revenit cu o declaraţie asupra afirmaţiilor sale. „Mi-am cerut scuze, a fost nefericită declaraţia. Îmi cer scuze. Nu am etichetat pe nimenea, declaraţia mea a fost în sens pozitiv. Am să îi cer eventual prim-ministrului să îmi accepte demisia. O să mă gândesc la acest lucru. Dacă a ieşit prost sau foarte prost eu îmi cer scuze. O să vedem de acum încolo ce e de făcut”, a declarat Ioan Rus, într-o intervenţie la Antena 3.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(199 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 august 2020
Autentificare
stiriactuale.ro