Vineri, 29 martie 2024 - 4:01:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PSD Prahova-gata de parlamentare


3 octombrie 2012

Social-democraţii au reuşit, după săptămâni întregi de discuţii, să finalizeze lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Membrii PSD au acceptat totuşi, candidatura lui Andrei Sava pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 12 Ploieşti.

Delegaţii PSD din tot judeţul au definitivat lista oficială a social democraţilor care vor încerca să obţină un mandat de deputat sau de senator în judeţul Prahova.
Deşi pe la colţuri pesediştii nu acceptau anumite candidaturi nu au existat decât două abţineri: cea a lui Mircea Cosma la candidatură fiului său Vlad şi cea a lui George Stanciu (ginerele lui Emil Calotă) la candidatură lui Andrei Sava.


Senatorul Georgică Severin va candida pentru un nou mandat în Colegiul 1 Valea Prahovei. Severin a câştigat acest colegiul în 2008 din partea PDL şi a părăsit partidul lui Emil Boc în septembrie 2010.


Actualul senator Daniel Savu va candida în Colegiul 2 –Valea Slănicului-Ploieşti Nord, colegiu care a fost câştigat în 2008 din partea PDL de actualul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu. Contracandidatul lui Bădescu la acea dată a fost sociologul Alin Teodorescu, unul din greii PSD la acel moment.


Radu Oprea, vicepreşedinte PSD, va încerca să ajungă în Senat din Colegiul 4- Mizil, Ceptura, Brazi, Târgşorul Vechi. Colegiul 4 a fost câştigat în 2008 de Sorin Chivu, atunci PSD, acum UDMR, care a beneficiat atunci de notorietatea fostului premier Adrian Năstase care a candidat în colegiul de deputaţi Mizil. Radu Oprea va fi locomotiva acelui colegiu, fiind secondat la deputaţi de Vlad Cosma, fiul lui Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova şi de unul dintre candidaţii PNL, cel mai probabil medicul Ioan Luchian.


Consilierul local Augustin Mitu va intra în joc în singurul colegiu de Senat din Ploiesti-Colegiul 5. În 2008, colegiul a fost câştigat de democrat liberalul Gabriel Sandu, dar în Senat a ajuns pesedistul Daniel Savu, în urma redistribuirii voturilor.

 La Camera Deputaţilor este interesantă candidatura omului de afaceri Sebastian Ghiţă în colegiul 4- Valea Slănicului, zonă reprezentantă acum în Parlament de fostul ministru de Interne Marian Săniuţă, fost preşedinte al PSD Prahova. Săniuţă este acum membru al Partidului Forţa Civică, formaţiunea lui Mihai Răzvan Ungureanu, şi a anunţat că nu mai doreşte să candideze pentru un nou mandat. Sebastian Ghiţă este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Prahova, patronul trustului de presă Prahova şi al postului tv RTV. A intrat în atenţia media în urma conflictului cu Sorin Ovidiu Vântu.

Colegiul 6 Boldeşti Scăieni, Lipăneşti Măgurele îl va avea ca reprezentant al USL pe senatorul Sorin Chivu, membru UNPR. În 2008, colegiul a fost câştigat de necunoscutul pesedist (acum UNPR) Răzvan Ţurea, care nu a mai fost văzut în zonă de la alegerile parlamentare din urmă cu patru ani. Chivu nu va avea prea mari probleme să-l învingă pe candidatul PDL Dragoş Gunia.


Vlad Cosma va încerca să câştige Colegiul 8 Mizil- colegiul lui Adrian Năstase. Cosma va avea de depăşit titulatura de „băiatul lui Mircea Cosma”, dar are de partea sa un colegiu format din localităţi conduse doar de primari USL.


Profesorul Ion Eparu, preşedintele PSD Ploieşti, va intra în cursă în Colegiul 10 Ploieşti. În 2008 Sever Voinescu a câştigat acest colegiu situat în partea de sud a municipiului, iar deputatul tocmai a anunţat pe Facebook că nu mai doreşte să candideze. Eparu are de partea sa faima de profesor universitar la UPG, dar şi voturile masive ale alegătorilor de etnie romă care la alegerile locale au mers spre PSD.


Ultimul candidat al PSD în Prahova este deputatul Andrei Sava, care va încerca să recucerească Colegiul 12 Ploieşti Nord. În 2008, Sava uimea lumea politică învingându-l pe titratul Emil Calotă. Între timp deputatul a renunţat la PDL şi s-a înscris în PSD, dar nu prea se bucură de simpatia social-democraţilor. Foarte potent din punct de vedere financiar, Sava a devenit faimos în 2008 când a închiriat în nenumărate rânduri sala Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti şi a trimis alegătorii din colegiu la spectacol.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro