Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:09:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce îşi doreşte Frunda de la peştişorul de aur


4 septembrie 2012

frundaSenatorul UDMR Gyorgy Frunda a afirmat că, dacă ar prinde peştişorul de aur, şi-ar dori ca USL să obţină un procent mai mic de 50, pentru că uniunea să aibă ulterior nevoie de maghiari.

"Dacă mâine aş pescui peştişorul de aur, i-aş cere ca USL-ul să câştige cu un vot prin redistribuire de 48%-49% şi să aibă nevoie de UDMR. Ar fi soluţia ideală pentru noi. Dacă vom fi în opoziţie, iar USL-ul va avea peste 50%-55%, oricum va trebui să discutăm, pentru că noi nu suntem un simplu partid politic, suntem reprezentanţii comunităţii maghiare din România. Chiar dacă suntem în opoziţie, trebuie să construim acea colaborare cu puterea care să asigure drepturile comunităţii maghiare din România", a declarat Frunda.

În ce priveşte alegerile parlamamentare din iarnă, Gyorgy Frunda a recunoscut că îi este frică de pragul electoral de 5%, fiind nevoie de o campanie electorală puternică.

"Mi-e teamă de pragul de 5%. USL se afla pe un val uriaş, mai ales în spaţiul extra-carpatic. În România, prin legea electorală, la reîmpărţire, dacă ai pe bune 50% obţinute la urne, asta înseamnă că prin redistribuire ajungi la peste 66%. Asta pentru UDMR şi în general pentru formaţiunile mici este un pericol enorm. La alegerile locale noi am câştigat mai multe voturi acum decât cu patru ani în urmă la alegerile locale. Este un semn încurajator şi sper să trecem de pragul de 5%, dar va trebui să lucrăm enorm în această campanie electorală", a mai spus senatorul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro