Vineri, 26 aprilie 2024 - 10:49:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


EXIT-POLL: Prezenta la vot la ora 21.00: 44,01%. Băsescu rămâne


29 iulie 2012

Basescu_alegeriConform unei importante companii de sondare, prezenta la vot a fost de 44,01% la ora 21.00. În aceste condiţii, Referendumul a fost nevalidat, Traian Băsescu rămânând la conducerea Palatului Cotroceni. Conform aceluiaşi sondaj, aproape 90% dintre alegătorii care şi-au exprimat dreptul la vot au votat PENTRU demiterea preşedintelui.

Traian Băsescu ar putea rămâne preşedintele României, potrivit exit-poll-urilor de la ieşirea de la urne. Astfel, cu o prezenţă de 45,5%%, sub pragul de 50%+1, rezultatul referendumului este invalidat.

Traian Băsescu ar rămâne astfel preşedintele României, în ciuda unui vot zdrobitor împotriva - 88,20% dintre cei prezenţi la urne au votat DA (pentru demiterea lui Traian Băsescu) şi numai 9,3% NU. În consecinţă, circa 7,6 milioane de romani au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele pentru ora 23.00.

Rezultate exit-poll-ului citat de România TV

Prezenţa la vot, la ora 22,00 - 45,5%
Voturi DA - 88,2%
Voturi NU - 9,30%

Rezultate exit-poll-ului CCSB, citat de Antena 3

Prezenţa la vot, la ora 23.00, a fost de 44%
Voturi DA: 84%
Voturi NU: 16%

AICI Declaraţia lui Crin Antonescu, după ora 23.00:
"Nu cunoaştem deocamdată rezultatele finale şi oficiale, ştim însă câteva lucruri care mă îndreptăţesc să spun ceea ce am mai afirmat: într-o situaţie în care acest referendum a fost boicotat de PDL şi de însuşi preşedintele Băsescu, de UDMR şi marea parte a cetăţenilor de origine maghiară a României, într-o zi caniculara într-o perioadă de concedii, cetăţenii romani într-o majoritate indiscutabilă au răspuns chemării la referendum, prin amploarea, intensitatea şi corectitudinea lor.

- Ceea ce au putut vedea cu toţii a fost un cetăţean roman hotărât să spună prezent la intanirea cu destinul acestei ţări.

- România a demonstrat că are cetăţeni ce înţeleg sensul democraţiei, într-o categorică majoritate înţeleg să-şi exercite drepturile fundamentale.

- Mulţumindu-le acestor oameni extraordinari care au făcut efortul de a se exprima, să le mulţumesc şi celor la care făceam apel la sfârşitul campaniei, autorităţilor, oamenilor care au asigurat desfăşurarea normală a acestui referendum.

- Au există numeroase incidente, toate minore.

- Şi în această direcţie, şi autorităţile şi cetăţenii s-au dovedit exemplari din punct de vedere democratic.

- Indiferent care va fi rezultatul final şi oficial, nu mai avem niciun motiv să ne îndoim de noi înşine, că suntem o ţară pe deplin europeană.

- Vom aştepta cu toţii în mod democratic, civilizat, rezultatele oficiale de la BEC, vom aştepta şi vom respecta decizia CCR, vom avea un rezultat sau altul.

- Acestea sunt detalii pe lângă marele mesaj pe care l-a dat poporul: nu mai are ce învaţa în materie democratică de la nimeni.

- Dacă mai existau îndoieli de la partenerii noştri europeni, acestea nu mai sunt.

- Le mulţumesc celor care prin votul, implicarea lor, au scris o pagină fumoasa, mare, din istoria României.

- Vom acţiona în baza respectului faţă de toate instituţiile României.

Duminica s-a desfăşurat referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Crin Antonescu a votat la Şcoală 73 din Bucureşti. "Am votat pentru că sunt cetăţean al României şi este un moment important pentru aceata ţară. Vreau ca noi, cetăţenii, să decidem. Este un referendum legal, constituţional şi sper că la sfârşitul zilei să aplicăm voinţa acestor cetăţeni", a spus preşedintele interimar.

AICI declaratia lui Traian Basescu, dupa ora 23.00: "Românii au respins lovitura de stat a celor 256 de parlamentari conduşţi de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Vreau să le muţumesc acelora, care trecând peste supărarea lor, pe măsurile luate în timp de criză, au înţeles că astăzi nu a fost un referendum despre Traian Băsescu", a spus preşedintele suspendat.

"Românii şi-au decis singur soarta nevalidând referendumul propus de cei 256 de parlamentari, în numele puşcăriabililor."

"Îi asigur pe români că odată revenit la Cotroceni o să încerc să generez un sentiment de împăcare în societate. E clar pentru mine că muţi români au nemulţumiri generate de ce s-a întâmplat în ultimii ani. Fractura din societate trebuie anihilată, pentru că România are nevoie de toată forţa poporului ei pentru a trece mai departe prin perioada dificilă şi are nevoie de forţa întregului ei popor pentru a reuşi în procesul de integrare în lumea civilizată."

"Vreau să îi mulţumescl ui Blaga, Monicăi Macovei, lui Ungureanu, domnului Papahagi, lui Mihai Neamţu şi tuturor acelora care au fost alături de mine"


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro