Marţi, 19 martie 2024 - 10:19:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Antonescu: Faptul că s-a menţinut cota unică este o performanţă


5 noiembrie 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că menţinerea cotei unice în negocierile cu FMI reprezintă o performanţă guvernamentală, precum şi singurul beneficiu pentru mediul de afaceri rezultat din aceste negocieri.

Întrebat care sunt beneficiile pentru români rezultate din negocierile dintre Guvern şi FMI, Antonescu a precizat că acestea constau în creşterea salariului minim şi indexarea pensiilor cu rata inflaţiei în ceea ce-i priveşte pe români şi în menţinerea cotei unice la actualul nivel în ceea ce priveşte mediul de afaceri.

"Beneficiile pentru români sunt importante: creşterea salariului minim - e un beneficiu pentru români, nu pentru turci; indexarea pensiilor cu rata inflaţiei - lucru prevăzut şi de lege, dar nu întotdeauna respectat, e un beneficiu pentru români, pentru pensionarii români, nu cei australieni", a spus Antonescu.

"Pentru mediul de afaceri, în acest moment, singurul beneficiu este menţinerea cotei unice", a susţinut Antonescu.

Întrebat dacă menţinerea cotei unice reprezintă o performanţă guvernamentală, Antonescu a răspuns: "Da. Deci situaţia mediului de afaceri nu s-a înrăutăţit în raport cu ce ne-a lăsat fosta guvernare şi în raport cu condiţiile şi constrângerile FMI". "Din păcate nu am putut acum să ameliorăm starea mediului de afaceri. Faptul că s-a menţinut cota unică este o performanţă", a adăugat Antonescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro