Sâmbătă, 15 iunie 2024 - 5:30:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Robert Turcescu recunoaşte că a fost ofiţer acoperit


22 septembrie 2014

Jurnalistul Robert Turcescu a confirmat, în emisiunea Sorinei Matei, la B1TV, că documentele pe care le-a publicat pe blogul personal şi care arată că a fost locotenent-colonel sub acoperire sunt reale.

„Nu sunt nişte aşa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce priveşte documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de judecători, să spun adevărul despre ceea ce ştiu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale. Anunţ un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstit faţă de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toţi, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar costa asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor pe care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greşit, le cer iertare“, a spus Robert Turcescu la B1TV.

Robert Turcescu a fost întrebat de Sorina Matei dacă s-au făcut presiuni asupra lui, însă a evitat să răspundă invocându-l continuu pe Dumnezeu. Jurnalistul a părăsit emisiunea după numai 20 de minute.

„Nu de la voi aştept judecata, iar eu mă supun judecăţii celor în măsura să judece drept. Le cer iertare celor pe care această decizie a mea, îi încurcă. Până când un judecător nu va spune dacă am greşit sau nu, nu voi mai ieşi public. Vă doresc să trăiţi momentul acesta de eliberare, ca să faceţi meseria în mod onest. Muream în interior. Eram fariseu. Nu există reţete pentru a sta drept în faţa lui Dumnezeu. Acum am spus pentru că aşa a vrut Dumnezeu. Eu sunt ziarist. Mă căiesc că i-am blamat pe unii“, a mai spus Turcescu.

Pe blog, Robert Turcescu a publicat livretul său militar şi câteva din statele de plată, unde se poate vedea ce sume ar fi primit în perioada în care a fost ofiţer sub acoperire. „Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit sa îndur oprobiul public, îl merit, dar sper sa avem parte de legi şi de judecători drepti. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor", a scris Robert Turcescu pe blogul personal. 

La puţine ore după publicarea documentului, blogul jurnalistul nu a mai putut fi accesat.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro