Joi, 25 aprilie 2024 - 11:09:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fuziunea dintre PLR şi PC, în linie dreaptă


18 iunie 2015

O nouă întrunire a comisiei mixte PLR – PC a avut loc, ieri,  pentru a se pune la punct mai multe detalii referitoare la definitivarea protocolului de fuziune, statutul noului partid, programul politic şi denumirea acestuia, anunţă PLR într-un comunicat de presă.

Discuţiile pentru crearea acestei noi formaţiuni politice au demarat la începutul acestui an, între Călin Popescu – Tăriceanu, preşedintele Partidului Liberal Reformator şi Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator. Ideea de la care au pornit cei doi lideri politici a fost consolidarea unei a treia forţe pe scena politică românească, menită să spargă monopolul creat în jurul a două partide. Crearea acestei forţe politice va oferi electoratului de centru-dreapta o alternativă reală la noul partid al lui Traian Băsescu, PNL.  

PLR şi PC vor fuziona şi vor crea un partid puternic, vor consolida a treia forţă politică, o forţă etică de centru, a clasei de mijloc, a acelora care lucrează în serviciul public, a întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, a practicienilor profesiilor liberale, a românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilităţii pentru propriul destin, pentru soarta comunităţii şi prosperitatea naţiunii.

România are nevoie astăzi de două lucruri esenţiale: liberalism şi democraţie. De ce? Pentru că liberalism înseamnă asigurarea libertăţilor cetăţeneşti, înseamnă economie de piaţă, taxe mai mici şi locuri de muncă bine plătite. Iar democraţia nu poate exista fără  valori de bază: libertate, dreptate şi egalitate în faţa legii, transparenţă, toleranţă, competiţia dreaptă, egalitatea şanselor şi egalitatea în drepturi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro