Vineri, 29 martie 2024 - 7:53:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PSD l-a exclus din partid pe Grindeanu şi depune moţiune. Ponta se pregăteşte pentru Guvern


16 iunie 2017

Premierul Sorin Grindeanu a fost exlcus din PSD. Decizia a fost luat în Comitetul Executiv, cu unanimitate de voturi. Potrivit statutului, Comitetul Executiv Naţional este cel care hotărăşte, în situaţii excepţionale, cu două treimi din voturile membrilor săi, sancţionarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD.

De asemenea, în aceeaşi şedinţă, s-a decis şi depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva propriului Guvern. Cel mai probabil, moţiunea de cenzură ar putea ajunge la vot în parlament pentru dezbatere şi vot săptămâna viitoare.

Premierul Sorin Grindeanu a transmis un mesaj pe Facebook înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care le cere social-democraţilor să „cântărească bine” deciziile pe care le vor lua, pentru că există „riscul iminent” ca PSD să piardă guvernarea.

„De peste 20 de ani sunt în PSD. Şi vă asigur de respectul meu pentru tot ce aţi făcut în acest partid. Vă garantez că nu mă agăţ în niciun fel de funcţia de Prim-ministru, pe care o ocup şi datorită susţinerii pe care mi-aţi acordat-o. Vreau să mă asigur că preşedintele României va nominaliza un premier tot din partea PSD, iar atunci sunt gata să îmi prezint demisia.

Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea, iar în acest moment îi transferăm practic preşedintelui Iohannis toată puterea în România. Nu putem accepta această situaţie! Vă propun o largă consultare în partid, cu toţi cei care muncesc şi cred în mod real în PSD! Vreau să cântăriţi bine ce decideţi astăzi.

Avem o datorie faţă de România. Partidul nostru a fost mereu un reper de stabilitate, pe noi nu ne definesc crizele interne. PSD trebuie să rămână un pilon de competenţă şi responsabilitate. Vă mulţumesc!” a scris Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Victor Ponta ar putea intra în Guvernul Grindeanu

Şi Sorin Grindeanu se pregăteşte să facă schimbări în Guvern, după ce toţi miniştrii au demisionat la cererea conducerii PSD.

Potrivit unor surse Digi24, în cursul zilei s-a aflat, la Palatul Victoria, Eugen Teodorovici, un apropiat al lui Victor Ponta şi fost ministru al Fondurilor Europene. Sursele spun că Sorin Grindeanu i-ar fi propus lui Victor Ponta să fie secretar general al Guvernului.

„Vinovăţia lui e că nu e Liviu Dragnea şi că domnul Dragnea nu acceptă pe nimeni altcineva în afară de el însuşi şi dacă nu poate fi el însuşi să nu fie nimeni. Până la urmă e problema PSD, ne sinucidem aşa în grup frumos, şi ne place. Dar acum Guvernul nu e al PSD-ului, e susţinut de PSD, dar Guvernul e al României”, declara Victor Ponta, în această dimineaţă, la Digi FM.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro