Joi, 18 aprilie 2024 - 12:28:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Darius Vâlcov şi lingourile de aur


25 martie 2015

Procurorii trimit o nouă cerere de reţinere şi arestare pentru fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia deţinută. Ei au descoperit la Vâlcov bunuri de mare valoare şi bani. Darius Vâlcov a primit marţi un aviz negativ de la senatorii jurişti pentru prima cerere de reţinere şi arestare într-un alt dosar, în care parlamentarul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în perioada în care era primar al municipiului Slatina.  Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut marţi aviz pentru începerea urmării penale şi pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov pentru fapte săvârşite în calitate de senator şi ministru, a anunţat DNA.

"În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie — doamna Laura Codruţa Kovesi — a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru obţinerea avizului necesar efectuării în continuare a urmăririi penale a inculpatului Vâlcov Darius Bogdan pentru săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale şi pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării inculpatului pentru săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii sus menţionate", se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, noile infracţiuni de care este acuzat Vâlcov au fost comise în ultimii patru ani.

"Începând cu anul 2011 şi până în prezent, inculpatul Vâlcov Bogdan Darius a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme pe care le deţine în fapt şi pe care le administrează, prin interpuşi", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii susţin că banii şi bunurile obţinute în urma săvârşirii infracţiunilor au fost depozitate într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate. Seiful respectiv conţinea 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripţionat "Renoir", un tablou inscripţionat "Jean Cocteau" şi o pictură pe lemn inscripţionată "Aurel Acasandrei".

"Aspectele descrise li se adaugă acelora pentru care a fost deja formulată o altă cerere anterioară (...). Cererile de obţinere a avizului necesar efectuării în continuare a urmăririi penale, respectiv de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, au fost formulate având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală", se mai arată în comunicatul DNA.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut anterior sesizarea Senatului pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Darius Vâlcov într-un alt dosar, în care parlamentarul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în perioada în care era primar al municipiului Slatina. Cererea a primit marţi aviz negativ din partea Comisiei juridice a Senatului.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro