Marţi, 19 martie 2024 - 1:33:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul va semna Convenţia de la Istanbul


4 septembrie 2013

Deputatul PSD Ana Birchall salută adoptarea Memorandumului privind semnarea Convenţiei de la Istanbul, pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Afacerilor Externe.

„În calitate de parlamentar de referinţă al legislativului român la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în cadrul întâlnirii care a avut loc în luna iunie a acestui an, am arătat că România face eforturi consistente pentru semnarea şi ratificarea Convenţiei de la Istanbul. Sunt mândră că Guvernul condus de Victor Ponta a reuşit într-un timp atât de scurt să facă demersurile necesare pentru ca ţara noastră să semneze Convenţia de la Istanbul. Eforturile depuse de Guvernul USL arată determinarea noastră în angajamentul luat în faţa românilor de a repara nedreptăţile făcute inclusiv pe plan extern de catre fostele guvernari PDL" a afirmat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a mulţumit membrilor cabinetului Ponta pentru sprijinul acordat pentru demararea procedurilor de semnare a Memorandumului, dar şi colegelor sale de partid pentru susţinerea proiectelor care vizează prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Parlamentarul PSD consideră că „este nevoie de acest instrument întrucât violenţa împotriva femeilor şi violenţa domestică din nefericire continuă să fie larg răspândite în România”.

Ana Birchall este parlamentar de referinţă al Parlamentului României în grupul special constituit de Consiliul Europei pentru combaterea violenţei asupra femeilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro