Joi, 22 martie 2018 - 9:39:51
EUR
EURO = 4.6659 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.7891 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Guvernul român şi cel bulgar vor avea o şedinţă comună la Varna


2 octombrie 2017

Statele Unite Economic ale Balcanilor, înfiinţarea trilateralei România – Bulgaria – Grecia. Forum international economic 9-12 noiembrie Sofia în organizarea Casei de Comerţ Balcanice.

Ca urmare a demersurilor făcute de către Gremiul Levantin – Casa de Comerţ Balcanică, la Vidin, în perioada 5 – 8 octombrie 2017 va avea loc un puternic forum economic regional, ocazie cu care se vor înfrăţi administrativ judeţul Braşov cu judeţul Vidin, o intensă corespondenţă administrativă fiind derulată în acest sens între preşedintele judeţului Vidin, Ghenadi Velkov, şi preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea. În cadrul acestui parteneriat, se vor demara semnarea unor protocoale de colaborare culturală, economică, administrativă, de promovare a turismului religios, de dezvoltare durabilă a celor două regiuni, de atragere de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea parcurilor tematice, ştiinţifice, industriale, precum şi a unor centre de afaceri.

Cu ocazia acestui forum, se vor semna şi pune bazele înfrăţirilor administrative între municipiul Făgăraş şi municipiul Vidin şi între Cristian şi Vârşeţ, delegaţia Făgăraşului fiind condusă de către primarul Gheorghe Sucaciu, alături de city-managerul Marius Rica, iar delegaţia comunei Cristian va fi condusă de către primarul Gicu Cojocaru. Din partea bulgară, delegaţia oraşului Vidin va fi condusă de primarul acestuia, Ognyan Tsencov, iar delegaţia oraşului Vârţeţ, primarul Ivan Mihailov Lazarov.

Partea română beneficiază de suportul Ministerului de Externe, prin Ambasadorii Ion Galea şi şeful Biroului Economic, ministrul delegat Radu Moldovan, iar partea bulgară prin ambasador Teodor Churov şi şeful Biroului Economic, prim-secretar Ivaylo Marinov. Din grupul de lucru prezent la Vidin şi Vârşeţ vor fi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, un număr de 40 de agenti economici, precum şi o delegaţie importantă de preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române, aparţinători ai Mitropoliei Ardealului, care au contribuit şi au pus umărul la o strângere de ajutoare, de 25 de tone, pentru familiile sărace din regiunea bulgară.  Dintre aceştia, preoţii Eugen şi Ciprian Comşulea de la Bisericile Blumăna II şi VIII, preotul Ilie Muntean, de la Biserica Spitalului Militar Braşov şi preotul col. Epaminond Boroş de la Biserica Jandarmeriei Braşov, dar şi Protosinghelul Clement, stareţul Mănăstirii Sfântul Efrem cel Nou din Cristian, mănăstire ce se va înfrăţi de altfel cu cea mai importantă mănăstire de pe teritoriul Bulgariei, Klisurschi Monastir, toate aceste activitati avand girul si binecuvantarea Mitropolitului Ardealului IPS Laurentiu Streza.

Statele Unite Economic ale Balcanilor, înfiinţarea trilateralei România – Bulgaria – Grecia

Prim-miniştrii ai României şi Bulgariei, împreună cu miniştrii Turismului şi ai Economiei din cele trei ţări au stabilit că în perioada 3-4 octombrie la Varna va avea loc o şedinţă comună de Guvern având ca temă aprofundarea complementarităţii economice dintre România şi Bulgaria, precum şi conectarea capitalelor Bucureşti – Sofia- Atena prin linii feroviare rapide, precum şi accelerarea unor proiecte de infrastructură.

În luna noiembrie, 9 – 11, la Sofia, în organizarea Gremiului Levantin, a Casei de Comerţ Balcanice, cu susţinerea Ministerului de Externe Român, a Ministerului Economiei bulgar şi a celor două ambasade şi birouri economice se organizează ediţia a doua a acestui Forum Economic international la care sunt aşteptaţi să participe 100 de oameni de afaceri români alături de 150 de oameni de afaceri din Bulgaria, Turcia, Grecia si Serbia. Forumul economic de la Sofia şi deschiderile spre proiecte se fac în contextul deţinerii de către Bulgaria a preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene în prima jumate a lui 2018, şi de România în sem II a lui 2019, unde temele de discuţie vor fi extinderea posibilităţilor de cooperare prin proiecte economice comune între cele două state si nu numai, în cadrul strategiei Uniunii Europene, în regiunea de Sud – Est a Balcanilor.

La manifestarile din acest an participa si cele mai puternice filiale regionale nationale ale Gremiului Levantin – Casa de Comert Balcanica, coordonatori de regiuni fiind: regiunea Transilvania centru, col.ing.dr.(r) Gligor Ioan si Fleseriu Viorel, regiunea Dobrogea: prof. ec. Radu Silviu si ing. agr. Valentin Tarau, regiunea Transilvania II: jr. Surdea Victor si ing. Sorin Icusan, regiunea Crisana si Maramures: dr. Florin Lele si ing. dipl. Ovidiu Bargau.

Ratiunea activitatilor Gremiului Levantin – Casa de Comert Balcanica este aceea de a crea puternice legaturi economice in flancul de Sud Est al Europei. „Rationamentul nostru este acela de a avea o alternativa puternica de comert exterior cu tari precum Turcia, Azerbaidjan, Bulgaria, Macedonia, Grecia, Serbia, Muntenegru. De altfel, in aceste tari avem ambasadori onorifici sau consulate onorifice deschise precum si birouri economice si comerciale in curs de instalare” – declara presedintele Gremiului, prof. dr. Liviu Pandele. Pentru anul care vine, cu ocazia centenarului Romaniei 2018, incercam sa sensibilizam autoritatile centrale si locale sa organizam un puternic Forum Economic international la Brasov, INTERMARIUM ECONOMIC FORUM 2018 , data urmând să fie stabilită alături de partenerii noştri externi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(537 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei este posibil sa fiti cam visator si sa aveti tendinta sa neglijati problemele importante pe care le aveti de rezolvat. Nu este momentul sa incepeti noi activitati, pentru ca deciziile pe care le luati s-ar putea sa fie gresite. Profitati de ajutorul pe care vi-l ofera o persoana apropiata! taur Talentul dumneavoastra creativ este apreciat in societate. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de acest context favorabil pentru rezolvarea problemelor profesionale si in afaceri. Sfaturile unei rude mai in varsta va pot ajuta sa evitati o problema financiara. Dupa-amiaza s-ar putea sa primiti vizita unor prieteni de familie, in compania carora va simtiti foarte bine.
GEMENI RAC
gemeni Se pare ca azi nu sunteti prea comunicativ si ar fi bine sa evitati intalnirile de afaceri. De asemenea, va sfatuim sa amanati deciziile importante in domeniul financiar. Este momentul sa va dedicati unor activitati relaxante. rac Aveti sanse de succes in toate activitatile legate de camin, dar si in societate. Puteti sa va faceti planuri de viitor. Ideile dumneavoastra sunt apreciate atat de partenerul de viata, cat si de partenerii de afaceri. Va sfatuim sa evitati speculatiile de orice fel.
LEU FECIOARĂ
leu Puterea creativa de care dispuneti va indeamna sa incepeti o activitate noua. Aveti toate sansele de reusita pe plan intelectual si sentimental. Parcurgeti o perioada favorabila inspiratiei artistice, in care imaginatia va stimuleaza creativitatea. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu neglijati odihna fecioara In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti mai sensibil decat de obicei, iar relatiile cu anturajul ar putea fi usor tensionate. Va sfatuim sa fiti prudent si sa nu faceti promisiuni pe care nu sunteti sigur ca le veti putea respecta. Ar fi bine sa va dedicati timpul liber unor activitati creative.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In viata dumneavoastra ar putea avea loc schimbari importante, care va vor oferi multe satisfactii. Activitatea intelectuala intensa si puterea creativa de care dispuneti azi contribuie la succesul dumneavoastra pe plan social. In partea a doua a zilei s-ar putea sa aveti de luat o decizie importanta pe plan sentimental. Eastrolog.ro va recomanda sa va bazati pe intuitie. scorpion Incepeti ziua plin de optimism si cu o imaginatie debordanta. Aveti toate sansele sa va faceti remarcat prin talentul artistic. In partea a doua a zilei s-ar putea sa faceti cunostinta cu o personalitate din domeniul artelor, care va juca un rol important in cariera dumneavoastra. Nu neglijati relatiile cu persoana iubita!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca nu aveti niciun moment de relaxare, dar imaginatia si ingeniozitatea va ajuta sa duceti totul la bun sfarsit. Astazi puteti avea mari realizari pe plan financiar. Daca va stapaniti nervozitatea cauzata de oboseala, relatiile cu partenerul de viata pot fi foarte bune. capricorn Aveti sanse de reusita in tot ce faceti azi. Este un moment excelent pentru a sustine examene, lucrari artistice si proiecte. Relatiile sentimentale ar trebui sa decurga fara probleme deosebite. Eastrolog.ro va sfatuieste sa acordati mai multa atentie problemelor cu care se confrunta membrii mai tineri ai familiei.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Se pare ca sunteti hotarat sa incepeti o afacere, dar nu prea va ajung banii. Daca reusiti sa va puneti la lucru imaginatia si inventivitatea, puteti face rost de suma necesara. Dupa-amiaza s-ar putea sa suferiti o dezamagire in plan sentimental, care, insa, nu va afecteaza prea mult. Eastrolog.ro va recomanda sa evitati calatoriile lungi. pesti Este o zi favorabila pentru planuri de viitor si pentru demararea unor noi activitati in domeniul social. Relatiile cu prietenii si cu partenerul de viata ar trebui sa fie foarte bune. Nu va pripiti in luarea deciziilor importante!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 martie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro