Marţi, 19 martie 2024 - 12:56:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zgonea despre cererea de arestare a lui Hrebenciuc


19 octombrie 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei Biroului Permanent că a fost sesizată Comisia juridică în legătură cu solicitarea de arestare preventivă a lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în cazul cărora teoretic se poate da un răspuns în trei zile.

"Respectăm procedurile care sunt stabilite prin Regulament şi obligaţiile pe care le avem în lege, de îndată am convocat Biroul Permanent ca şi la domnul deputat Diniţă şi ca de obicei, în ultima perioadă v-aţi obişnuit. L-am rugat pe domnul secretar general să-i informeze pe cei doi parlamentari că începând de la 12.20 pot consulta dosarul la Comisia juridică, aşa cum a făcut şi domnul deputat Diniţă. Termenele curg de luni. Luni, marţi şi miercuri sunt primele trei zile, conform legii, pentru face raportul în Comisia juridică dacă nu va cere Comisia juridică date suplimentare de la procurorul general, aşa scrie în lege, aceasta este obligaţia noastră, nu ştiu mai multe, după care în cinci zile trebuie să-l punem pe ordinea de zi", a declarat Zgonea, potrivit Mediafax.

El a evitat să pronunţe numele deputaţilor pentru care DNA a solicitat încuviinţarea arestării preventive, el fiind rugat de jurnalişti să precizeze numele celor care au făcut obiectul şedinţei Biroului Permanent.

"Pe cei pe care i-aţi prezentat dumneavoastră. Dumneavoastră aţi prezentat înainte de a deschide eu dosarul în presă, eu am deschis dosarul aseară la ora 20.00...Nu, 19.03, scuzaţi-mă. Deja toate ştirile erau prezentate şi documentul pe care l-am primit de la ministrul Justiţiei era în întregime pe internet, sau în proporţie de 80%, ca şi la domnul deputat Diniţă", a declarat Zgonea.

La insistenţele jurnaliştilor el a precizat că este vorba de Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a admis faptul că la nivelul Comisiei juridice poate fi depăşit termenul de trei zile pentru prezentarea raportului în cazul solicitării de încuviinţare a arestării, dacă sunt solicitate clarificări suplimentare de la Ministerul Justiţiei.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul privind suspiciuni de corupţie legate de atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro