Teamnet International, grupul IT înfiinţat în 2001 de Sebastian Ghiţă, aflat în arest în Serbia, a câştigat în noiembrie 2014 un contract în valoare de peste 1 milion de euro, atribuit de Ministerul de Interne de la Belgrad şi finanţat din fonduri europene, de implementare a unui sistem integrat de gestionare a dezastrelor naturale în zona de frontieră dintre România şi Serbia, care a inclus şi furnizarea de drone de supraveghere (Unmanned Aerial Vehicles - UAV), informează Profit.ro.
Ministerul de Interne din Serbia, Poliţia de Frontieră sârbă şi Comisia de Valori Mobiliare din Serbia figurează în portofoliul de clienţi al grupului Teamnet, compania având birouri în România, Serbia, Belgia, Republica Moldova, Elveţia, Turcia şi Croaţia, potrivit site-ului Teamnet.ro.
Potrivit Profit.ro, în noiembrie 2014, Teamnet şi-a adjudecat un contract în valoare de peste 1 milion de euro, atribuit de Ministerul de Interne de la Belgrad şi finanţat din fonduri europene, privind implementarea unui sistem integrat de gestionare a dezastrelor naturale în zona de frontieră dintre România şi Serbia, care a inclus şi furnizarea de drone de supraveghere (Unmanned Aerial Vehicles - UAV). Contractul a făcut parte dintr-un program de cooperare transfrontalieră Serbia-România finanţat de Bruxelles. Din partea României, autoritatea de management a programului a fost Ministerul Dezvoltării Regionale, condus la acea dată de Liviu Dragnea.
„Proiectul dezvoltat de Teamnet pentru Sectorul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Serbia a constat în implementarea unui sistem informatic integrat bazat pe tehnologii UAV (Unmanned Aerial Vehicles) şi GIS (Geographic Information System) şi livrarea echipamentelor specializate necesare pentru a susţine eforturile de gestionare a dezastrelor naturale. Proiectul reprezintă o premieră pe plan local, Teamnet fiind prima companie din România care exportă la nivel regional soluţii integrate bazate pe tehnologie UAV. Zona de frontieră dintre Caransebeş şi Districtul Banatul de Sud este monitorizată prin intermediul unui sistem UAV (dispozitive aeriene fără pilot) şi a unui vehicul off-road Land Rover Defender. Astfel, sunt acoperite inclusiv zonele accidentate, de regulă inaccesibile mijloacelor obişnuite de intervenţie. De asemenea, sistemul informatic EmerGIS dezvoltat integral de Teamnet sprijină autorităţile să gestioneze eficient situaţiile de urgenţă prin module precum managementul de criză, GIS, gestionarea substanţelor periculoase, gestionarea resurselor, conducerea operaţiunilor de evacuare, căutarea şi salvarea sau integrarea cu alte dispozitive”, se arăta într-un comunicat al Teamnet din mai 2015.
Teamnet International, firmă deţinută de Sebastian Ghiţă până în 2012, a anunţat în luna martie că a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă la Tribunalul Prahova şi se va concentra în continuare pe reducerea costurilor operaţionale.
SURSA: Digi24.ro
Grupul IT fondat de Sebastian Ghiţă a vândut drone Poliţiei din Serbia
21 aprilie 2017
Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Cutremur la Teatrul „Toma Caragiu”. Andi Vasluianu, vizat de concedieri! Actorii şi angajaţii sar în apărarea directorului Mihaela Rus
-
Fost preot găsit spânzurat în podul casei
-
Sinaia, orasul cu care nu te poti plictisi! Protest împotriva abuzurilor din localitate!
-
Cristina Deleanu, actriţa născută la Ploieşti, a plecat dintre noi. O viaţă dedicată scenei şi publicului
-
Sfidare totală la Breaza. Hidro Prahova ia bani pe apă infestată, iar şeful ANPC este trimit la "treaba lui"
-
O zi pe an, şansă la vindecare, Ce se petrece la Ghighiu în Vinerea Luminată
-
Ziua Moaşei, sărbătorită cu emoţie la Maternitatea din Ploieşti
-
Prahoveni în stradă pentru reluarea turului II la prezidenţiale
-
Noapte fatală pe un drum din Prahova. Două vieţi pierdute într-un accident cumplit
-
Schimbare cu ecou la TCE Ploieşti. Directorul general se retrage strategic, pe fondul conflictului cu primăria
Anul - ediţia nr. 3752
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 mai 2025
Autentificare
Autentificare