Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:18:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grupul IT fondat de Sebastian Ghiţă a vândut drone Poliţiei din Serbia


21 aprilie 2017

Teamnet International, grupul IT înfiinţat în 2001 de Sebastian Ghiţă, aflat în arest în Serbia, a câştigat în noiembrie 2014 un contract în valoare de peste 1 milion de euro, atribuit de Ministerul de Interne de la Belgrad şi finanţat din fonduri europene, de implementare a unui sistem integrat de gestionare a dezastrelor naturale în zona de frontieră dintre România şi Serbia, care a inclus şi furnizarea de drone de supraveghere (Unmanned Aerial Vehicles - UAV), informează Profit.ro.

Ministerul de Interne din Serbia, Poliţia de Frontieră sârbă şi Comisia de Valori Mobiliare din Serbia figurează în portofoliul de clienţi al grupului Teamnet, compania având birouri în România, Serbia, Belgia, Republica Moldova, Elveţia, Turcia şi Croaţia, potrivit site-ului Teamnet.ro.

Potrivit Profit.ro, în noiembrie 2014, Teamnet şi-a adjudecat un contract în valoare de peste 1 milion de euro, atribuit de Ministerul de Interne de la Belgrad şi finanţat din fonduri europene, privind implementarea unui sistem integrat de gestionare a dezastrelor naturale în zona de frontieră dintre România şi Serbia, care a inclus şi furnizarea de drone de supraveghere (Unmanned Aerial Vehicles - UAV). Contractul a făcut parte dintr-un program de cooperare transfrontalieră Serbia-România finanţat de Bruxelles. Din partea României, autoritatea de management a programului a fost Ministerul Dezvoltării Regionale, condus la acea dată de Liviu Dragnea.

Proiectul dezvoltat de Teamnet pentru Sectorul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Serbia a constat în implementarea unui sistem informatic integrat bazat pe tehnologii UAV (Unmanned Aerial Vehicles) şi GIS (Geographic Information System) şi livrarea echipamentelor specializate necesare pentru a susţine eforturile de gestionare a dezastrelor naturale. Proiectul reprezintă o premieră pe plan local, Teamnet fiind prima companie din România care exportă la nivel regional soluţii integrate bazate pe tehnologie UAV. Zona de frontieră dintre Caransebeş şi Districtul Banatul de Sud este monitorizată prin intermediul unui sistem UAV (dispozitive aeriene fără pilot) şi a unui vehicul off-road Land Rover Defender. Astfel, sunt acoperite inclusiv zonele accidentate, de regulă inaccesibile mijloacelor obişnuite de intervenţie. De asemenea, sistemul informatic EmerGIS dezvoltat integral de Teamnet sprijină autorităţile să gestioneze eficient situaţiile de urgenţă prin module precum managementul de criză, GIS, gestionarea substanţelor periculoase, gestionarea resurselor, conducerea operaţiunilor de evacuare, căutarea şi salvarea sau integrarea cu alte dispozitive”, se arăta într-un comunicat al Teamnet din mai 2015.

Teamnet International, firmă deţinută de Sebastian Ghiţă până în 2012, a anunţat în luna martie că a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă la Tribunalul Prahova şi se va concentra în continuare pe reducerea costurilor operaţionale.

SURSA: Digi24.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro