Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:30:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


"Micul Titulescu" are gura mare


24 decembrie 2011

pontaMoţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie împotriva comasării alegerilor a fost respinsă în Parlament. Convins dinainte de eşec, preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a folosit de prilej pentru a se juca de-a revoluţionarul.

Nu numai că şi-a convins colegii să vină îmbrăcaţi în pulovere şi cu brasarde tricolore şi să arboreze drapelul cu stema decupată, dar şi-a şi construit întregul discurs pe ideea că PDL este un nou PCR, iar USL - noua forţă revoluţionară. Întrucât moţiunea a căzut, revoluţia lui Ponta s-a mai amânat cu cel puţin un an.

"Vom încerca să-i aducem aminte tovarăşului Emil Boc despre soarta lui Emil Bobu, tovarăşei Elena Udrea despre soarta tovarăşei Elena Ceauşescu, tovarăşului Traian Igaş despre soarta tovarăşului Tudor Postelnicu, şi mai ales tovarăşului preşedinte Traian Băsescu (...) tuturor tovarăşilor şi «pretinilor» săi români, maghiari şi de alte naţionalităţi, că istoria (...) se va rescrie şi în ceea ce-i priveşte pe toţi aceşti tovarăşi", a declarat "revoluţionarul" Ponta de la microfonul parlamentului.

Dovedirea bărbăţiei şi câştigarea poporului sunt două dintre explicaţiile pe care analiştii le-au dat derapajelor verbale ale lui Victor Ponta.
Victor Ponta a declarat despre premierul Emil Boc că este "la fel de stupid ca Emil Bobu".

Derapajele lingvistice ale liderilor opoziţiei - şi în special ale lui Victor Ponta, care l-a numit "prost" pe premierul Boc - sunt explicate în mod diferit de analiştii politici.

În timp ce unii pun aceste reacţii pe seama frustrării opoziţiei că nu reuşeşte să se impună în Parlament, alţii spun că este o strategie de a intra pe sub pielea oamenilor simpli sau plasează comportamentul în contextul crizei economice globale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro