Vineri, 29 martie 2024 - 8:19:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Legătura dintre demisia Papei şi Traian Băsescu


12 februarie 2013

O veste şocantă zguduie lumea catolică. Papa Benedict al XVI-lea renunţă la Pontificat pe 28 februarie. Este primul Papă care demisionează în ultimii 600 de ani şi ultimul dintre cei cinci care au demisionat în ultima mie de ani.

Cu o săptămână înainte de retragerea efectivă a Papei Benedict XVI, preşedintele Traian Băsescu şi-a programat o vizită oficială la Vatican. Întâlnirea Preşedintelui Băsescu cu Papa, susţine GÂNDUL, ar urma să aibă loc vineri 15 februarie şi nu a fost contramandată până la acest moment. Prima vizită pe care preşedintele român i-a făcut-o Papei Benedict a fost în urmă cu aproape cinci ani, în septembrie 2008, când Papa i-a primit pe Traian Băsescu şi pe soţia sa, Maria Băsescu, la reşedinţa papală de vară de la Castel Gandolfo.

Sfântul Părinte şi-a anunţat decizia de a se retrage de la conducerea Bisericii Catolice în cadrul unei ceremonii de canonizare a 800 de sfinţi. Ultima oară când un Papă a demisionat a avut loc în 1415. ADEVĂRUL prezintă poveştile ciudate ale celorlalţi patru Papi care au demisionat în ultimul mileniu.

După anunţul demisiei lui Papa Benedict al XVI-lea, o profeţie şocantă a ieşit la lumină, susţine ANTENA3. Aceasta spune că urmaşul lui Papa Benedict al XVI-lea va distruge Roma. Profeţia Papilor, atribuită Sfântului Malachy, este alcătuită din 112 fraze scrise în limba latină care descriu toţi capii Bisericii Catolice, începând cu Papa Celestin al II-lea (ales în 1143) şi terminând cu urmaşul Papei Benedict al XVI-lea. Potrivit profeţiei, distrugătorul Romei este numit Petre Romanul.

Sursa foto: www.gandul.info


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro