Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:19:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victor Ponta refuză decorarea şefului STS, Marcel Opriş


8 mai 2014

Preşedintele Traian Băsscu a trimis prim-ministrului Victor Ponta un decret de decorare a şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş. Premierul va refuza să contrasemneze decretul de decorare, ca şi în cazul conducerii ICR, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Pentru Marcel Opriş a fost propus Ordinul Naţional Steaua României în grad de comandor.

Decretul a fost transmis spre contrasemnare în ultimele zile şi nu a fost încă returnat, dar premierul va refuza să contrasemneze.
   
"Premierul a contrasemnat peste 200 de decrete de decorare din 2012 şi până acum şi l-a refuzat pe cel legat de Institutul Cultural Român, dar şi încă unul trimis zilele trecute, care încă nu a fost returnat, dar care nu va fi semnat de premier, şi anume pentru Marcel Opriş", au declarat sursele citate.
   
Preşedintele Traian Băsescu a transmis Curţii Constituţionale o sesizare care îl vizează pe premierul Victor Ponta, legată de faptul că şeful Guvernului nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau "înalte personalităţi ce au asigurat conducerea ICR în perioada 2005-2012".

În sesizarea adresată CC, preşedintele arată că premierul Victor Ponta a refuzat nemotivat să contrasemneze decretele de decorare pentru Horia-Roman Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihăieş şi Dan Croitoru, din fosta conducere a ICR.
   
Ponta a susţinut că nu a contrasemnat documentele pentru decorarea lui Horia Roman Patapievici pentru că există un raport al Curţii de Conturi care arată nereguli în gestionarea banilor la Institutul Cultural Român în perioada în care acesta a condus ICR.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro