Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:06:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PNL a uitat de criteriile de integritate morală. Ciprian Stătescu, fostul primar demis de la Băicoi, candidează din nou!


2 iunie 2017


 

Din dorinţa de a câştiga cu orice preţ alegerile, PNL Prahova uită de criteriile de integritate morală şi îl aruncă în cursa electorală pentru alegerile parţiale de la Băicoi pe Ciprian Stătescu, cel din cauza căruia este organizat un nou scrutin.

Ciprian Stătescu a rămas fără mandat, în noiembrie 2016, după o condamnare definitivă pentru conflict de interese. Liberalul mai are pe rol un dosar penal pentru abuz în serviciu. Stătescu a fost trimis în judecată încă din 2014, dar situaţia sa juridică nu i-a împiedicat pe liberali să îl desemneze candidat la funcţia de primar, în ciuda declaraţiilor privind criterii de integritate morală.

Stătescu a fost acuzat că:

  • a avizat un număr de 71 de facturi emise de societatea comercială la care mama sa deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator şi a aprobat dispoziţiile de plată către această societate, în valoare totală de 75.513,44 lei.
  • a încheiat cu S.C. HIDRO PRAHOVA S.A., în calitate de chiriaş (societate comercială la care oraşul Băicoi deţine calitatea de acţionar, iar persoana evaluată deţine calitatea de reprezentant al consiliului local), un contract de închiriere imobil, în suprafaţă construită de 100 mp;
  • în calitate de primar al oraşului Băicoi, a emis o dispoziţie prin care sora sa este numită în postul de şef atelier gospodărire comunală în cadrul aparatului de specialitate al primarului;
  • în calitate de reprezentant al primăriei, a încheiat cu sora sa un contract individual de muncă şi, totodată, a aprobat fişa postului aferentă funcţiei ocupată de aceasta .


Liberalul Stătescu a fost ales pentru prima dată primar al oraşului Băicoi în anul 2008, atunci fiind membru PDL.  În 2012, el a candidat din nou şi a obţinut al doilea mandat de edil, iar în 2016 a fost reales în funcţie, cu peste 42 la sută din voturile valabil exprimate.

La momentul alegerilor locale de anul trecut, edilul avea deja o condamnare pe fond, pronunţată în 28 ianuarie 2016 de Judecătoria Câmpina, care stabilise o pedeapsă de şase luni cu suspendare pentru conflict de interese.

La doar câteva luni de la alegerile locale de anul trecut, în august 2016, procurorii Parchetului Judecătoriei Câmpina au deschis pe numele lui Ciprian Stătescu un nou dosar penal, pentru abuz în serviciu, punându-l pe primar sub contriol judiciar, fără a-i interzice exercitarea funcţiei. O lună mai târziu, Curtea de Apel Ploieşti a respins apelul declarat de primarul Stătescu şi a menţinut sentinţa Judecătoriei Câmpina.

În noiembrie 2016, prefectul judeţului Prahova a semnat ordinul de încetare al mandatului lui Ciprian Stătescu.

La începutul lunii mai, Stătescu şi-a anunţat intenţia de a candida din nou la Primăria Băicoi. PNL Prahova l-a desemnat candidat, fără nicio problemă, iar conform sondajelor de opinie, Stătescu va câştiga din nou alegerile.

De altfel, deşi PSD Prahova a contestat candidatura lui Stătescu (Judecătoria Câmpina respingând contestaţia) pe teren social democraţii par a fi în competiţie doar cu reprezentantul ALDE.

Împotriva lui Ciprian Stătescu vor candida, la alegerile din 11 iunie, din partea PSD Marian Constantin State, care la alegerile locale din vara anului trecut a obţinut 24,4 la sută din voturile alegătorilor din Băicoi, Marius Constantin, de la ALDE, care anul trecut a avut un scor electoral de 22,35 la sută, clasându-se pe locul al treilea şi  Antonela Aldea (PMP), fost director al unuia dintre cele mai mari supermarket-uri din România, în prezent femeie de afaceri, care nu a mai candidat niciodată.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro