Marţi, 19 martie 2024 - 8:28:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ponta la Ploieşti: atac dur la Kovesi, Dragnea, Portocală!


19 ianuarie 2019

 

Fostul premier Victor Ponta a participat la Ploieşti la o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii ProRomânia. Aproximativ 600 de persoane au participat la întrunirea desfăşurată la Hotelul Central din Ploieşti, eveniment la care au participat şi europarlamentarul Laurenţiu Rebega, coordonatorul ProRomânia în Prahova, Ioana Petrescu, fostul ministru al Economiei, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, şi Daniel Constantin, fost vicepremier şi fost ministru al Agriculturii.

După întâlnirea cu viitorii potenţiali alegători, Victor Ponta a participat la o conferinţă de presă în care nu a ratat ocazia de a arunca acuzaţii spre Liviu Dragnea, liderul PSD, dar şi spre Laura Koveşi,fosta şefă a DNA.

Ponta consideră că Dragnea a fost protejat de DNA, fiind singurul politician care nu a venit niciodată pentru audieri la DNA Ploieşti, instituţie care devenise un fel de "cameră de vipuri", aici fiind anchetaţi de-a lungul vremii, în afară de Victor Ponta, şi Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Elena Udrea, dar şi mulţi alţi politicieni de prim rang.

"Dragnea n-a făcut nimic. Nu ştiu dacă remarcaţi, dar toţi am fost cercetaţi şi inculpaţi la Ploieşti, mai puţin Dragnea. Nu e o întâmplare. Doamna Kovesi domnul Marius Iacob, care păstoreau DNA Ploieşti, l-au protejat pe Dragnea. Restul toţi am avut dosare la Ploieşti, Dragnea niciunul. Nici nu cred că a fost chemat vreodată, dacă nu mă înşel. Nu ştie unde e sediul, eu îl ştiu, l-am tot văzut de zece ori”, a spus Ponta.

El şi-a adus aminte şi de prima întâlnire cu fostul procuror Mircea Negulescu, cunoscut şi ca Portocală:  "Am fost şocat prima oară când m-am întâlnit cu Portocală. Am fost procuror, m-am întâlnit cu infractori... Dar modul de a se comporta a lui Mircea Negulescu era clar cel al unui infractor. Nu poţi ca procuror să ai o asemenea atitudine".

Ponta consideră că în acest moment corupţia a devenit de necontrolat în România şi trebuie luate măsuri urgente.

”Abuzuri există în fiecare sistem. Sunt părţi rele pe care trebuie să le vindeci. În sănătate probabil există medici răi, în învăţământ, profesori răi! Nu distrugi sistemul! Nu închizi toate şcolile pentru că doi profesori sunt răi, nu închizi toate spitalele  pentru că trei medici greşesc. Nu distrugi ideea de instituţie anticorupţie pentru că Onea, Portocală şi ceilalţi într-adevăr au comis abuzuri. Îi sancţionezi drastic pe respectivii, nu au păţit nimic deocamdată, după care laşi sistemul să funcţioneze pentru că în 2019 este cea mai gravă corupţie din 1995 încoace. Spre deosebire de corupţia care înainte funcţiona cu geanta cu bani, cu plicul,cu contractul, acum se fură cu ordonanţa de urgenţă, cu Hotărârea de Guvern şi cu decizii ale miniştrilor. Vă dau un singur exemplu:s-a dat Ordonanţa 114, s-a spus că se plafonează preţul gazelor din intern.Ştiţi cine beneficiază? Firma InterAgro din Teleorman ”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a vorbit şi despre autostrada Comarnic - Braşov, proiect care l-a adus la DNA. Acesta a susţinut că în perioada în care era premier al României, proiectul ” autostrada Comarnic-Braşov” nu a fost realizat din cauza intereselor politice.

”Îmi aduc aminte cum striga doamna Gorghiu că să nu  facem autostrada Comarnic Braşov pentru că nu ştiu ce vrea Ponta să facă, Băsescu m-a reclamat la DNA, ministrul transporturilor venea şi-mi spunea ce ameninţări are. Gata! Nu mai avem Portocală, sper să facă. Doar că vedeţi că l-au tot anunţat şi amânat. Însă, spun un lucru: trebuie să-l realizat cu o firmă europeană”, a mai susţinut Ponta, fostul premier ţinând să adauge şi faptul că Băsescu a folosit DNA pentru a bloca acest proiect.

Acesta a continuat cu atacurile, susţinând că, "pentru Comarnic-Braşov, doamna Kovesi personal este vinovată. Domnul Băsescu când a fost învestit domnul Rus ca ministru, i-a spus public: «Vedeţi că aveţi probleme». Nu era  nicio problemă. El nu voia să facem noi Comarnic - Braşov. După care a făcut o sesizare la DNA, la doamna Kovesi, doamna Kovesi nu ştiu ce a făcut cu dosarul că uite, suntem în 2019 şi nu a mai apărut, dar s-a apucat să investigheze şi vă poate spune actualul şef al CNAIR care atunci era tot şef şi care, dacă aţi văzut, vreo trei ani a dispărut ca să... Da, a fost o decizie politică prin care domnul Băsescu a folosit DNA-ul ca să ne blocheze acel proiect. Altfel, proiectul de azi e identic cu cel din 2015, am pierdut patru ani, dar va fi mai scump acum decât în 2015 pentru că România se împrumută mai scump” a afirmat Victor Ponta.


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro