Vineri, 29 martie 2024 - 6:53:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăriceanu: Lista suspendării este deschisă.


15 septembrie 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitatul lui Radu Tudor în ediţia de duminică seară a emisiunii "Punctul de Întâlnire". Unul dintre subiectele dezbătute a fost apropierea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Tăriceanu a explicat că Traian Băsescu s-a văzut încolţit, cu posibilitatea unei a treia suspendare şi a aruncat ideea unui "agent sub acoperire" printre candidaţii în cursa pentru prezidenţiale.

"Au început comentarii, speculaţii, intense. S-a dezbătut dreptul preşedintelui de a vorbi sau nu, dar, în orice caz, nu putem vorbi despre un preşedinte ca factor de stabilitate, cu astfel de idei. Ce urmăreşte Băsescu? Dacă aserţiunea este adevărat, urmăreşte să discrediteze un candidat. Putem specula aici, dar cred că nu este cazul. Ideea în sine este foarte gravă. Aceste informaţii nu le are de ieri, de astăzi, trebuiau făcute publice mai de mult timp. Altfel, ne aflăm în faţa unui caz patologic."

Tăriceanu a adăugat că a observat de-a lungul timpului o atracţie a lui Traian Băsescu pentru a lucra cu serviciile.

"Vă mărturisesc că am observat la Traian Băsescu o atracţie pentru a lucra cu serviciile secrete, cred că mai mult decât este nevoie. Eu nu sunt adeptul minimalizării rolului serviciilor. România, având două servicii solide, foarte bine puse la punct. Şi nu o zic eu, ci partenerii noştri externi. Nu cred că au vreun interes să laude sistemele noastre de servicii. De la a folosi informaţiile în scop de interes naţional până la folosirea lor în interese personale e un pas mic. Ştiu că nu o dată i s-a întâmplat să se lovească de un refuz."

Cât despre suspendarea preşedintelui, Tăriceanu a arătat că acest proces nu poate fi realizat de o singură persoană

"Suspendarea nu poate fi realizată de o singură persoană. În final, este decizia Parlamentului şi demiterea se realizează prin referendum, de către cetăţeni. Eu pot să fiu cel care susţin acest demers, dar până la urmă este un demers care trebuie să ralieze un anumit număr de semnături. În acest moment, lista de semnături este deschisă, trebuie să strângă 191 de membri ai Parlamentului ca să putem să trimitem cererea de suspendare către CCR. Ea are obligaţia eliberării unui aviz. Odată decisă suspendarea, atunci se organizează referendum în maxim 30 de zile. Eu scontez că în turul I de alegeri prezidenţiale vom avea un procent solid de participare la vot, deci putem evita episoade ca în 2012."

Tăriceanu a explicat că nu este în regulă să privim greşelile preşedintelui ca scuzabile, "pentru că este pe final de mandat".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro