Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:46:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anastase: Mişcarea Populară se va face mai devreme sau mai târziu


24 februarie 2012

roberta_anastasePrim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat că Mişcarea Populară se va face "mai devreme sau mai târziu", ca o necesitate pe scena politică, ea menţionând că aceasta ar fi "o alternativă la USL" şi că este prematur să se vorbească despre siglă şi culoare.

"Cred că o mişcare de dreapta e necesară ca alternativă la alianţa de stânga care este USL. Cât despre realizarea acestei mişcări, ea mai devreme sau mai târziu se va face, ca o necesitate pe scena politică. E prematur de vorbit despre culoare şi siglă, de obicei afilierea la PPE îţi direcţionează aceste lucruri. Nu va fi culoarea roşu, în rest poate fi orice culoare", a precizat Anastase.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru.

Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă.

Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă.

Despre înfiinţarea Mişcării Populare, în jurul PDL, s-a vorbit şi în 2011 în mediul politic. Această construcţie ar fi trebuit să dea o nouă imagine, mai curată, democrat-liberalilor. Preşedintele a rugat-o pe fiica sa, Ioana Băsescu, să înregistreze în luna aprilie marca "Mişcarea Populară" la OSIM, spunând că trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro