Joi, 28 martie 2024 - 7:39:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăriceanu: Mircea Ionescu-Quintus a întruchipat sobrietatea şi eleganţa în politică


19 septembrie 2017

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Mircea Ionescu-Quintus a întruchipat sobrietatea şi eleganţa în politică, având şansa să supravieţuiască regimului comunist şi să ducă mai departe flacăra liberalismului, o responsabilitate pe care unii o nu o înţeleg.

”Îmi iau rămas bun cu adâncă tristeţe de la Mircea Ionescu-Quintus, cel care a fost mentorul nostru în perioada cea mai grea a existenţei PNL după ratarea intrării în Parlament din 1992. Cu înţelepciunea care l-a caracterizat, cu experienţa politică şi de viaţă, cu bunătatea şi cu prietenia cu care ne-a înconjurat a reuşit ceea ce părea puţin probabil pentru mulţi: să ne mobilizeze pe toţi pentru a readuce PNL-ul în 1996 în Parlament şi pentru a-l repune în rândul partidelor care aveau să decidă cursul ulterior al României spre valorile euroatlantice. Sunt mândru că PNL a avut un preşedinte ca Mircea Ionescu-Quintus care a reuşit să întruchipeze sobrietatea şi eleganţa în politică, dar şi iubirea de ţara şi de neam a unui adevărat patriot format la şcoala Brătienilor sau a lui I.G.Duca”, a scris pe Facebook preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că Mircea Ionescu Quintus a fost unul din mulţii oameni politici care au trebuit să îndure grele suferinţe în temniţele şi lagarele de muncă ale regimului comunist proaspăt instalat.

”A avut şansa să supravieţuiască şi să poată duce mai departe flacăra liberalismului cu demnitate. Ne preda această responsabilitate şi datorie pe care mă tem că unii nu o înţeleg. Condoleanţele mele sincere doamnei Viorica Ionescu-Quintus şi fiului lor Răzvan. Dumnezeu să-l odihnească!”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro